Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten in actie na valse melding van neergestorte luchtballon

Toegevoegd: 27-06-2022, 00.45 uur
Hulpdiensten in actie na valse melding van neergestorte luchtballon
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SAS VAN GENT - De hulpdiensten zijn zondagavond uitgerukt na een melding dat een luchtballon bij Sas van Gent zou zijn neergestort. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn en te gaan om een valse melding.


De meldkamer kreeg rond 22.45 uur een alarmering binnen dat er een luchtballon zou zijn neergestort in de buurt van de Vrijstraat in Sas van Gent. Hierop werden meteen hulpdiensten in de richting van de plek van de melding gestuurd. Eenmaal aangekomen zagen de hulpverleners echter geen spoor van de genoemde luchtballon.

Aan beide kanten van de grens werd, zonder succes, gezocht. Omdat er in het betreffende gebied niets werd gevonden en er verder geen andere alarmeringen waren over de luchtballon, besloot de politie de melder terug te bellen. Uit dat gesprek bleek dat het een valse melding betrof en dat er geen ballon was neergestort. Daarop konden alle eenheden terugkeren naar hun posten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (27-6-2022 om 08:33)
Als ik dit verhaal zit te lezen dan heb ik het gevoel dat de melder wist dat hij een valse melding deed, en als blijkt dat mijn gevoel klopt dan verdient deze persoon een flinke boete.
Cookie-instellingen beheren