Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Meeuw bevrijd na vastzitten tussen zonnepaneel

Toegevoegd: 27-06-2022, 00.52 uur
Met behulp van een hoogwerker kon de meeuw bevrijd worden.
Met behulp van een hoogwerker kon de meeuw bevrijd worden.
© Foto: Stichting dierenwelzijn Walcheren
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De brandweer en het personeel van de dierenambulance hebben zondag een meeuw bevrijd die vast zat tussen een zonnepaneel. De vogel had door het incident wel verwondingen aan een pootje opgelopen.


De brandweer werd rond 19.15 uur opgeroepen om een dier in de problemen te helpen. Eenmaal ter plaatse bleek dat een meeuw vast was komen te zitten tussen een zonnepaneel. Omdat het dier zich niet zelfstandig kon bevrijden, was de hulp van de brandweer en dierenambulance nodig.

Met behulp van een hoogwerker konden de medewerkers van de brandweer vlakbij de meeuw komen. Na enkele pogingen kon een van de bluslieden de vogel bevrijden. Volgens de dierenambulance had het dier wel verwondingen aan een pootje opgelopen toen de meeuw vast zat tussen het paneel. Daarom brachten de medewerkers van de dierenambulance de vogel naar de vogelopvang.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (28-6-2022 om 18:45)
@Camiel Waar staat dat de meeuw een gebroken poot heeft ? En ja die kosten, verschrikkelijk maar aangezien er een dierenambulance is, why not.
1293 (28-6-2022 om 11:20)
@camiel Je wilt toch ook gered worden, als je hulp nodig hebt? All lives matter!
camiel (27-6-2022 om 13:30)
Het lijkt misschien meedogenloos wat ik nu ga schrijven, maar ze hadden hem beter de nek omgedraaid. Pootje gebroken. Dierenambulance erbij. Op de brancard naar het vogelhospitaal waar hij vervolgens een zachte dood sterft. Er zijn al meeuwen genoeg. Als deze sterft komen er duizend op zijn begrafenis. Ze noemen de meeuwen niet voor niks de ratten van de lucht. Er zijn landen waar geen ambulances zijn, maar wij hebben ze voor een gebroken poot van een meeuw. Het moet niet gekker gaan worden, wat deze onzin de gemeenschap weer kost......
Johanna Stoutjesdijk (27-6-2022 om 09:40)
bedankt weer dat dit dier is gered ,
bram (27-6-2022 om 02:09)
Prachtig, zeker prachtig dat men (de brandweer) zich daarvoor heeft ingezet. Als mens verzorgen wij al vaak genoeg voor dieren risicovolle situaties. waar de dieren geen raad mee weten. Dank aan al diegenen die zich hebben ingezet om het leed van deze vogel te verzachten.. Morgen, misschien iets later, zal hij/haar gekrijs weer boven Vlissingen laten horen. Fantastisch !!
Cookie-instellingen beheren