Weerbericht:
Af en toe zon, in het noordwesten nog een bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Uitslaande brand schuurtje Groede, asbest vrijgekomen

Toegevoegd: 27-06-2022, 07.47 uur - Update: 27-06-2022, 08.12 uur
De brandweer kreeg de brand onder controle.
De brandweer kreeg de brand onder controle.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

GROEDE - Bij de Schuitvlotstraat in Groede is vanochtend een uitslaande brand uitgebroken in een schuurtje. Er is asbest vrijgekomen. De brandweer schaalde op naar middelbrand maar heeft het vuur inmiddels onder controle.


De brand in het schuurtje werd rond 07.20 uur gemeld. Vanwege mogelijke uitbreiding naar een naastgelegen loods heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand, zo laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten. De brandweer rukte uit met twee blusvoertuigen en een hoogwerker en kon rond 07.50 uur het sein 'brand meester' geven. "Doordat de brandweereenheden uit Breskens en Oostburg snel ter plaatse waren kon het schuurtje worden geblust en kon overslag naar de naastgelegen schuur worden voorkomen", aldus de Veiligheidsregio.

Volgens de VRZ was het schuurtje ongeveer 3 bij 3 meter groot en waren er geen personen binnen. Bij de brand is asbest van het dak van het schuurtje vrijgekomen. "Na verkenning van de brandweer blijkt dat de asbestdeeltjes alleen op eigen terrein terecht zijn gekomen", zo meldt de VRZ. De brandweer heeft afzetlint geplaatst. De eigenaar neemt contact op met zijn verzekeraar voor het opruimen van de asbestdeeltjes.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren