Weerbericht:
Af en toe zon, in het noordwesten nog een bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Boeren demonstreren naast N57 tussen Middelburg en Serooskerke

Toegevoegd: 28-06-2022, 19.07 uur
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een groep boeren is dinsdagmiddag naast de N57 tussen Middelburg en Serooskerke bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Het protest verliep rustig en er was verder geen inzet van de politie nodig.


De demonstratie begon dinsdag rond 16.00 uur op de Golsteinseweg naast de N57. Verschillende landbouwvoertuigen werden in de berm naast de doorgaande weg geparkeerd. Op de verschillende voertuigen waren leuzen en vlaggen gemonteerd. De groep agraiërs organiseerden naast de demonstratie een barbecue op de naastgelegen Golsteinseweg. Het protest tussen Middelburg en Serooskerke verliep gemoedelijk, er was geen politie-inzet nodig. 

Ook demonstraties op andere plaatsen

Naast de demonstratie bij de N57 vonden er ook op andere Zeeuwse plaatsen boerendemonstraties plaats. Zo kwam een groep van ongeveer 50 landbouwvoertuigen in Zeeuws-Vlaanden bijeen bij de ingang van de Westerscheldetunnel. Ook bij de Oesterdam op Tholen, een viaduct over de A58 bij Kapelle en bij de Zeelandbrug bij Zierikzee kwamen landbouwers bij elkaar om hun ongenoegen te blijken. Net als bij de demonstratie bij de N57 tussen Middelburg en Serooskerke verliepen ook deze protesten zonder problemen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (29-6-2022 om 20:14)
Jammer dat de boeren ( als het boeren zijn ) elders in het land veel vernielen en geweld gebruiken. Dat is geen handige zet en ik vraag me af of er holigans bij zijn. Die komen om rotzooi te maken. Laten we hopen dat die niet ingehuurd zijn. Het helpt niet om de boeren te begrijpen. Laat staan, ze te helpen.
Arthur (29-6-2022 om 19:41)
Dit kabinet is totaal onbetrouwbaar, industrie mag rustig blijven uitstoten en troep in de natuur lozen.
Emergo (29-6-2022 om 17:24)
@Johan Je zou gelijk hebben wanneer als ze uitsluitend voor de nederlandse markt zouden produceren. Maar dat is niet zo want hoe is anders te verklaren dat Nederland na de VS de grootste agrarische exporteur van de wereld is. Kortom, je verhaal klopt niet.
vanpuffelen (29-6-2022 om 16:53)
@ johan , wij produceren zoveel vee en gewassen dat het grootste deel naar het buitenland word geexporteed . Hier word de bodem uitgeput en de stikstof uitgestoten en dus zitten wij met de gebakken peren . Lekker verdienen en niet nadenken.
Dagvlinder (29-6-2022 om 15:23)
Dit asociale gedrag van de boeren gaat ze echt niet helpen tegen de stikstofplannen. Gevaarlijk ook wat ze doen ! Politie moet hard optreden tegen ze.
Arnold (29-6-2022 om 14:37)
Ruim 70% van alles wat de agrarische sector in Nederland produceert gaat naar het buitenland. Van de vleessector alleen al, gaat 80% naar het buitenland. Oftewel, het buitenland verreweg de meeste producten en wij al het afval. Plat gezegd, buitenland een volle mond en wij de stront. Laat iedereen deze cijfers en feiten eerst eens tot zich doordringen alvorens een ongenuanceerde opmerking te plaatsten. En ja, de overheid is medeschuldig aan het buiten proporties groeien van de bedrijven, maar is dat een reden om de wildgroei maar zo te laten? Op dit forum lees ik vaak genoeg, dat overheidsfouten hersteld dienen te worden. Waarom deze fout niet?
Cookie-instellingen beheren