Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (23) moet rijbewijs inleveren na levensgevaarlijk rijden

Toegevoegd: 30-06-2022, 19.22 uur
Man (23) moet rijbewijs inleveren na levensgevaarlijk rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SINT PHILIPSLAND - De politie werd vanmorgen ingehaald door een automobilist. Deze automobilist reed veel te hard en botste bijna frontaal op een tegenligger.


Omstreeks 09.40 uur werden de agenten van Team Verkeer met een forse snelheid ingehaald door een voertuig. Deze auto haalde andere automobilisten in over een doorgetrokken streep. Hierbij reed de bestuurder bijna frontaal in op een tegenligger. De 23-jarige bestuurder uit Sint-Philipsland reed met een gemiddelde snelheid van 120 kilometer per uur door de bebouwde kom en haalde op een 80-weg zelfs de 177 kilometer per uur.

Het voertuig is op de Industrieweg in Sint Philipsland tot stoppen gemaand en daar heeft de bestuurder een bekeuring ontvangen. Zowel het rijbewijs als de auto van de man zijn in beslag genomen. De man wordt artikel 5A ten laste gelegd. In dit artikel wordt verboden om over langere periode en langere afstand andere verkeersdeelnemers in levensgevaar te brengen


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Waarom zo'n haast (2-7-2022 om 13:42)
Als ik het nieuwsbericht zo lees, denk ik dat het om een bange jongen gaat, die ergens snel van wil vluchten. Hij is bang, hij wil vluchten, heeft trauma's van iets. Maar zo'n angstig iemand moet ook begrijpen dat je dit in het verkeer niet kunt maken. Dus laat jezelf zo snel mogelijk behandelen bij een psychiater ofzo. Voor de politie heb ik alleen lof, want ze hebben weer een zwakzinnig iemand van de weg geplukt, die er eigenlijk niet thuis hoort. CHAPEAU politie, en nogmaals bedankt. Waarschijnlijk erger voorkomen, want elk slachtoffer wat zo'n zwakzinnige zou maken, is er 1 teveel.
Joris (1-7-2022 om 11:00)
Waarschijnlijk is dit weer een gevalletje tijdverspilling van de agenten. Agenten hebben puik werk verricht maar ik vrees dat als deze flapdrol voor de rechter komt en de 'heb mijn rijbewijs nodig voor mijn werk'-kaart trekt hij binnen mum van tijd weer volop kans krijgt om iemand dood te rijden. Frustrerend voor politiemensen om te zien hoe geteisem bijna overal mee weg komt.
Willem (1-7-2022 om 08:36)
Bravo voor het Verkeers team, dader verplicht een maandje laten werken in revalidatie centrum met slachtoffers verkeersongevallen.Na 5 jaar pas opnieuw na grondige rijlessen en examen rijbewijs terug (softe gedoe hier allemaal).
Ik (1-7-2022 om 07:35)
Zo denk ik er ook over,nooit geen rijbewijs meer. Kan hij gewoon gaan fietsen. Wat een ongelukzoeker.
Johan (30-6-2022 om 21:45)
Realiseer u wel dat de politie met nog hogere snelheden achter deze man is aangereden om hem uiteindelijk te kunnen laten stoppen. Als het echt levensgevaarlijk hard zou zijn gegaan dan had de politie de achtervolging wel gestaakt. Zij willen aan het einde van hun dienst tenslotte ook weer gezond naar huis.
Jtg (30-6-2022 om 20:36)
Bizar dit weekje Torentijd zou deze Wegmisbruiker ook goed doen!
Cookie-instellingen beheren