Weerbericht:
Vanmiddag enkele buien, zaterdag op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in bedrijfsbusje van Picnic in Middelburg

Toegevoegd: 30-06-2022, 21.09 uur
Het busje moest gedemonteerd worden om geblust te kunnen worden.
Het busje moest gedemonteerd worden om geblust te kunnen worden.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG -  In de loods van het bezorgingsbedrijf Picnic aan de Fagotweg in Middelburg heeft vanavond een bedrijfsbusje in brand gestaan. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.


De brandweerlieden van brandweerpost Torenweg in Middelburg werden omstreeks 20.05 uur opgeroepen voor een autobrand bij het bedrijf aan de Fagotweg in Middelburg.Ter plaatse gekomen bleek dat een van de bezorgbusjes in het onderstel ,waar de elektrische aandrijving van de auto zit, een brand te woedden. Na een bluspoging in het pand heeft de brandweer met vereende krachten het busje naar buiten geduwd om daar het busje gedeeltelijk te demonteren. Nadat de bus gedemonteerd was, kon de brand op een goede manier bestreden worden. Door de accu onder te dompelen in een bak met water kon de brand geblust worden.

Door de brand hing er in het pand een rookwalm. De brandweer heeft het pand geventileerd. Het brand onderzoeksteam van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grote Slurf (2-7-2022 om 01:33)
@Mijn mening, het zou fijn zijn als je inhoudelijk reageert want alles wat ik zeg kan ik zo met vele website links bevestigen. Lees maar eens over Solid State accu's want nu komt jouw reactie een beetje kortzichtig over. Samsung gaat volgend jaar de productie opstarten. Google dat maar. :-)
Jac (1-7-2022 om 21:38)
Dus naast het frequent omwaaien van deze Picnic mini elektrische bestelbusjes vliegen ze nu dus ook al spontaan in brand........
Mijn mening (1-7-2022 om 08:15)
Je verhaal klopt niet grote slurf, verdiep je eerst even wat verder.
Grote Smurf (30-6-2022 om 23:23)
Geweldig toch die lithium accu's? Iedereen snel aan de elektrische auto helpen met die hoge accijns op brandstof. Dit terwijl er binnenkort meer en meer solid state accu's op de markt gaan komen. Die lithum accu's hebben al vele malen last gehad van brandgevaar en gaan niet echt lang mee door snelladen en de actieradius wordt ook snel minder. Vanaf volgend jaar komen de Solid State accu's eindelijk op de markt. Er is al een merk (ga ik niet noemen omdat het reklame is) die recent een hybrid heeft uitgebracht die gebruik maakt van deze accu's. Deze accu's zijn bijna 400 procent krachtiger en hebben geen vloeistoffen meer waardoor brandgevaar niet meer aan de orde is. Ze gaan ook veel langer mee en hebben geen last van snel opladen. Milieu...
Cookie-instellingen beheren