Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man onder invloed rijdt in op jong gezin op A58

Toegevoegd: 01-07-2022, 14.57 uur
Man onder invloed rijdt in op jong gezin op A58
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 49-jarige man uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden nadat op op de A58 een jong gezin zou hebben achtervolgd en lastiggevallen. Hij zou onder andere op het gezin zijn ingereden, zo luidde de oorspronkelijke melding rond 19.00 uur bij de politie.


Nadat het gezin had gemeld dat een hun onbekende persoon hen op de snelweg richting Middelburg had achtervolgd en tevens op hun voertuig was ingereden, gingen meerdere politie-eenheden op pad. De verdachte, volgens een woordvoerder een bekende van de politie, werd even later aangetroffen op het Mortierepad in Middelburg.

“De man stapte uit een beschadigde auto, rook naar alcohol en was zichtbaar onder invloed. Bovendien gebruikte hij, toen de politie hem aansprak, softdrugs en gedroeg hij zich agressief”, zo vertelt de politie vandaag. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, maar wilde op het bureau niet meewerken aan onderzoek hiernaar. Bij nader onderzoek bleek het rijbewijs van de man verlopen te zijn en daarom werd dit ingenomen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de speekseltest, het rijden zonder geldig rijbewijs, het rijden onder invloed en het vertonen van gevaarlijk rijgedrag. De auto waarin de Vlissinger reed is in beslag genomen. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij weigerde vanochtend een verklaring af te leggen en is in de loop van de ochtend weer vrijgelaten. De man moet zich op een later tijdstip nog wel tegenover een rechter verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vanpuffelen (1-7-2022 om 15:56)
Met deze leeftijd zal de man waarschijnlijk nooit meer zijn verstand krijgen . Voor de rest van zijn leven gewoon lopen.
Michel (1-7-2022 om 15:50)
Hoe is het mogelijk bij zo misdaadig gedrag zo"n aso vrij te laten. Opsluiten die handel.
Saartje (1-7-2022 om 15:47)
....En weer vrij gelaten. .... Dat ik dit niet begrijp!
kees van belzen (1-7-2022 om 15:25)
nooit geen rijbewijs geven, en zwaar straffen
bert kaiser (1-7-2022 om 15:06)
die komt er toch belachelijk van af , wordt wel eens tijd dat dit anders aangepakt kan worden
Loes (1-7-2022 om 15:04)
Mentaal gaat het met veel mensen niet goed....materilitisch land leven we maar men word daar niet gelukkig van. Dat blijkt als je onder invloed bent het neem alleen maar toe.
Cookie-instellingen beheren