Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Woning naast coffeeshop Terneuzen per direct gesloten

Toegevoegd: 01-07-2022, 15.24 uur
Woning naast coffeeshop Terneuzen per direct gesloten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een controle bij coffeeshop MIAMI in Terneuzen is een overtreding vastgesteld van de geldende wet- en regelgeving. In de naastgelegen woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Omdat tijdens de controle een verdiepingsvloer van de woning instabiel bleek, is het huis per direct gesloten op last van de gemeente Terneuzen, zo is vanmiddag bekendgemaakt.


Toezichthouders en boa's van de gemeente Terneuzen gingen woensdag samen met medewerkers van de politie en de brandweer voor een controle naar de coffeeshop aan de Westkolkstraat. Vervolgens is gecontroleerd op naleving van de gedoogvoorwaarden, verleende vergunningen, de Woningwet, het Bouwbesluit en het gebruik van het pand.

Ook hebben de toezichthouders gekeken of de brandveiligheidsvoorschriften werden nageleefd. Zo werd bijvoorbeeld gekeken naar de aanwezigheid van rookmelders, blusmiddelen en een goedgekeurde CV-installatie. Volgens de gemeente hebben de toezichthouders overtreding vastgesteld van wet- en regelgeving maar details zijn niet bekendgemaakt.

Tijdens de controle werd ook de naastgelegen woning onderzocht. Hierbij werd volgens de gemeente een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. “Bouw- en woningtoezicht constateerde een acuut gevaarlijke situatie in de woning. De verdiepingsvloer was deels ingestort of dreigt in te storten. Gelet op de risico’s is de woning per direct gesloten”, aldus de gemeente.

Volgens Terneuzen zijn controles als deze onder meer bedoeld om bedrijven en burgers een duidelijk signaal te geven zich aan de regels te houden en hen erop te wijzen dat overtredingen niet worden toegestaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (1-7-2022 om 20:09)
dat is rijkelijk laat, na de brand is de situatie al jaren zo , ik zie ook dat er al 2 personen niet meer komen, dat is ook maar beter zo .
Tja (1-7-2022 om 19:36)
@Amnesia en @Silver Pearl bij de (over) Buren is het gras "altijd groener" én geen Tol méér hoeve te betalen is iedere Zeeuw zijn of haar natte droom maar wees nietzo naïef denk je nu echt dat dit ooit zal gebeuren net zoals koffieshop met minder dan halve kg handelswaar dan konden ze al dicht iedere dag voordat "t avond is!
Silver Pearl (1-7-2022 om 18:48)
@ Amnesia Ik kan je niet meer dan gelijk geven. De gemeente Terneuzen denkt dat heel wiet rokend Zeeuws-Vlaanderen naar deze shop gaat....Laten we hopen dat ze opdonderen.. genoeg mogelijkheden en ik moet ook die peperdure tunnel niet betalen..
Amnesia (1-7-2022 om 16:19)
Is dat alles? Die boa’s mogen van mij ook hun verkoopwaar uitproberen. Niet te roken, nep en peperduur door monopolie positie. Walgelijke plek.
Cookie-instellingen beheren