Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer steekpartij 17-jarige jongen, vier aanhoudingen

Toegevoegd: 02-07-2022, 10.08 uur
Het slachtoffer (17) raakte zwaargewond bij de steekpartij bij de Jumbo in Oost-Souburg
Het slachtoffer (17) raakte zwaargewond bij de steekpartij bij de Jumbo in Oost-Souburg
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG - Het slachtoffer dat neergestoken werd op het Oranjeplein in Oost-Souburg is een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg. De politie hield twee meisjes en twee jongens aan.


Rond 00.25 uur kregen de hulpdiensten de melding. Diverse politie-eenheden en de ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Ze vonden bij een parkeerterrein van een winkel het slachtoffer. Deze 17-jarige jongen uit Oost-Souburg werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie startte een onderzoek op. Voor dit onderzoek werd het gehele Oranjeplein afgezet en werden diverse getuigen verhoord. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in. Ook werd met een speurhond naar sporen gezocht. Aanvankelijk werden twee meisjes meegenomen naar het politiebureau, omdat zij getuigen van het incident waren. In de loop van de nacht ontstond richting het tweetal een verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Na overleg met de officier van justitiewerden de meisjes aangehouden. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Middelburg en een 16-jarig meisje uit Vlissingen. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, ze worden zaterdag verhoord.

Tijdens het onderzoek kwamen er aanwijzingen naar voren dat bij het incident nog twee jongens betrokken waren. Zij waren gevlucht en werden zaterdagmorgen rond 08.30 uur in woningen in Vlissingen aan de Hurgronjestraat en de Hercules Segherslaan gearresteerd. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Vlissingen. Ook dit tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, ze worden zaterdag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jumbo (2-7-2022 om 13:18)
Dat palperen werkt niet , blijkt nu al jaren , Heropvoeding gesticht lijkt me beter
bram goeree (2-7-2022 om 13:11)
het schijnt tegenwoordig' 'normaal'' te zijn dat 14 jarigen bij zulk soort incidenten betrokken zijn .met groepen een persoon in elkaar slaan of erger zoals dit .steek incidenten zijn aan de orde van de dag en Wendy de ouders zijn toch de eerst verantwoordelijke voor een ''normale'' opvoeding .niet alles moet of kan opgelost worden door hulpverleners .ouders voed jullie kinderen eens goed op en maak ze duidelijk dat dit niet normaal is .wanner deze snotneuzen zo nodig met messen moeten steken straf ze dan ook maar als volwassenen .en maar hopen dat die 17 jarige jongen hersteld .sterkte
zeeuw (2-7-2022 om 13:02)
waar zijn de ouders dat zullen wel tokkie figuren wezen een kind van 15 laat je on die tijdtokki koki anders kan ik er niet van zeggen
Laïsa (2-7-2022 om 12:52)
Het eerst wat ik dacht bij het lezen wat doet een kind van 14 jaar zo laat op straat? Het is ondertussen zo genormaliseerd om maar iemand te steken. Waar zijn de ouders van deze jongeren? Waar gaat het mis? Je gaat mij niet vertellen dat deze kinderen allemaal een gedegen opvoeding hebben gehad als je je met dit soort dingen bezig houdt. Ouders hebben overigens vaak sowieso geen weet wat hun kind uitspookt op straat. Praten en social media is ook een groot probleem. Er word niet of nauwelijks aandacht aan besteed door ouders en scholen. Ze zullen maar aan je deur komen met het nieuws. Ik hoop dat deze jongen herstelt.
Michel (2-7-2022 om 12:47)
@Wendy, normaal is het allang niet meer, dit komt omdat er vanuit de ouders geen opvoeding meer is. Ouders staan onder de duim van deze snotneuzen.
vanpuffelen (2-7-2022 om 12:30)
Fijne ouders ook , deze (kinderen) , jonge lui , behoren om dat tijdstip met een schone luier in bed te liggen .
Cookie-instellingen beheren