Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Slachtoffer steekpartij 17-jarige jongen, vier aanhoudingen

Toegevoegd: 02-07-2022, 10.08 uur
Het slachtoffer (17) raakte zwaargewond bij de steekpartij bij de Jumbo in Oost-Souburg
Het slachtoffer (17) raakte zwaargewond bij de steekpartij bij de Jumbo in Oost-Souburg
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

OOST-SOUBURG - Het slachtoffer dat neergestoken werd op het Oranjeplein in Oost-Souburg is een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg. De politie hield twee meisjes en twee jongens aan.


Rond 00.25 uur kregen de hulpdiensten de melding. Diverse politie-eenheden en de ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Ze vonden bij een parkeerterrein van een winkel het slachtoffer. Deze 17-jarige jongen uit Oost-Souburg werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie startte een onderzoek op. Voor dit onderzoek werd het gehele Oranjeplein afgezet en werden diverse getuigen verhoord. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in. Ook werd met een speurhond naar sporen gezocht. Aanvankelijk werden twee meisjes meegenomen naar het politiebureau, omdat zij getuigen van het incident waren. In de loop van de nacht ontstond richting het tweetal een verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Na overleg met de officier van justitiewerden de meisjes aangehouden. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Middelburg en een 16-jarig meisje uit Vlissingen. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, ze worden zaterdag verhoord.

Tijdens het onderzoek kwamen er aanwijzingen naar voren dat bij het incident nog twee jongens betrokken waren. Zij waren gevlucht en werden zaterdagmorgen rond 08.30 uur in woningen in Vlissingen aan de Hurgronjestraat en de Hercules Segherslaan gearresteerd. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden woonachtig in Vlissingen. Ook dit tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht, ze worden zaterdag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vaisonne (4-7-2022 om 15:21)
Bram Goeree, je hebt gelijk. Ouders werken allebei om maar zoveel mogelijk geld te verdienen. Ze kunnen dan mee doen met elke vakantie een reisje. Beter zou zijn dat ze meer thuis zijn ipv de kinderen voor 8 uur bij school of opvang te dumpen en ze ná 17.00u weer op te halen. Daarna naar huis om te koken, huiswerk voor de pubers of de jongsten meteen naar bed. Over quality time gesproken.
Vaisonne (4-7-2022 om 13:50)
Wat verschrikkelijk weer. Net als vorig jaar in Middelburg. Wat doet een meisje van 14 jaar uit Middelburg ‘s nachts in Souburg. Jeugdzorg heeft er weer 4 cliënten bij.
bram goeree (3-7-2022 om 12:31)
Wendy ik geef je gelijk dat het tegenwoordig een andere tijd is ,maar vroeger puberden wij ook maar toen werd een ruzie uitgevochten een tegen een en met de blote vuisten .ook hadden ouders toen meestal veel meer ontzag en politie ook .vroeger wanneer je een reprimande kreeg van de politie hoopte je maar dat je ouders dit niet te weten kwam omdat je dat thuis ook nog eens flink aangepakt werd en terecht want dan liet je dit een andere keer wel uit je hoofd .waar zijn deze ouders en opvoeden begint al vanaf de jongste jaren .ik denk dat dit ontbreekt vandaar mijn commentaar .tegenwoordig moet de ''staat'' alles oplossen wat ouders na laten .daar komen zulke dingen uit voort jammer genoeg .nogmaals sterkte voor het slachtoffer
Ik (3-7-2022 om 08:12)
Ik hoor niet anders over jeugdhulp die kunnen ook niets. Dat was er in onze tijd ook niet. Politie veel harder optreden en ouders pak je kinderen eens goed aan. Ja dat mag tegenwoordig ook niet meer,maar als mijn kind zoiets zou flikken die ziet dan alle muren van m,n huis en kwam ook lange tijd niet meer buiten. En verplichte militairen dienst zou er ook weer mogen komen van mij. Er is al een jongen uit het niets zomaar dood gestoken op klaarlichte dag leert niemand daar dan iets van. Opsluiten voor lange tijd.
Jac (2-7-2022 om 19:16)
Volgens onze overheid is er niets aan de hand, incidenten..... Normen en waarden?... ach, die lijkt de overheid ook een beetje kwijt te zijn.
Ria (2-7-2022 om 18:34)
Als de ouders nu eens beginnen om de jeugd te leren waar een mes voor bedoeld is: elke avond aardappelen schillen voor de volgende dag? En laat ze boontjes punten, groente Schoonmaken mag met een mesje , mogelijk gebeurt er wel eens een uitschieter maar ach daar hebben we pleisters voor
Cookie-instellingen beheren