Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Messen gevonden op vermoedelijke vluchtroute steekpartij

Toegevoegd: 03-07-2022, 16.34 uur
De politie doet onderzoek naar het steekincident.
De politie doet onderzoek naar het steekincident.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Remi Mesu

OOST-SOUBURG - De politie heeft op de vermoedelijke vluchtroute van de verdachten van de steekpartij in Oost-Souburg twee messen gevonden. De agenten vonden deze dankzij de tip van een inwoner.


De vier verdachten van de steekpartij, die in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oost-Souburg gebeurde, werden zaterdag al aangehouden. Twee meisjes van 14-en 16 jaar oud mochten aan het eind van de middag het politiecellencomplex verlaten. Er is nog geen beslissing genomen over hun betrokkenheid. De twee jongens van 15-en 16 jaar oud zitten nog vast en worden dinsdag voor de rechter-commissaris geleid. De achtergrond van het incident wordt nog steeds onderzocht.

Volgens de politie zouden er na de steekpartij twee jongens zijn gevlucht. Hierbij hebben ze ook gebruik gemaakt van een elektrische step. De politie vraagt mensen die zaterdagmorgen na 00.30 uur het tweetal met de step hebben gezien in de omgeving van Oost-Souburg of Vlissingen om contact op te nemen met de politie. 

Ook vonden de agenten, dankzij een oplettende inwoner uit Oost-Souburg, op de vermoedelijke vluchtroute twee messen. Vermoedelijk zijn deze bij het geweldsincident gebruikt. De messen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek door de afdeling forensische opsporing. 

De politie is nog op zoek naar een hondenbezitter die zich ten tijde van het steekincident in de omgeving van het Oranjeplein zou bevinden. Verder roept de politie iedereen in de omgeving van het Oranjeplein en de Paspoortstraat die in het bezit is van een bewakingscamera op om de beelden van die avond en nacht met de politie te delen. Mensen die informatie hebben kunnen bellen naar de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (6-7-2022 om 15:36)
Ik hoop dat die jongen al kan zeggen wie het gedaan heeft .Al heb je hoge ruzie dan heb je niet met wapens aan te vallen. Dit was met voorbedachte raden,anders heb je die zooi niet bij je. Slapjanissen zijn het en ik hoop dat ze als volwassenen zwaar gestraft worden. Ik hoop dat ze keihard aangepakt worden,zodat ze het van z,n leven niet meer vergeten.
Cookie-instellingen beheren