Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vissersboten blokkeren Buitenhaven Vlissingen

Toegevoegd: 04-07-2022, 11.26 uur - Update: 04-07-2022, 12.56 uur
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Een groep van acht tot negen vissersboten heeft zich maandag in de Buitenhaven van Vlissingen verzameld om daar de buitenhaven te blokkeren. De boten lagen een tijdlang zij aan zij in de opening van de haven maar inmiddels is de blokkade weer opgeheven, zo meldt de provincie Zeeland. De sluizen naar de binnenhaven waren wel toegankelijk.


De visserboten begonnen maandagochtend hun actie. Met de blokkade wilden de vissers de boeren steunen tijdens hun protesten die vandaag plaatsvinden. Ook uitten de vissers hun zorgen over de toekomst van de visserij in Zeeland. Rond 12.00 uur stopten de vissers met hun actie en voeren ze de haven weer uit. De provincie Zeeland heeft bevestigd dat de actie inmiddels is beëindigd.

De Douane was bij de blokkade aanwezig met een snelle rubberboot. Ook kwam de Kustwacht enkele keren laag overvliegen om zicht te krijgen op de situatie. Rijkswaterstaat en de politie waren ook ter plekke maar er is niet ingegrepen. De Westerscheldeferry tussen Vlissingen en Breskens kon door de blokkade enige tijd niet varen maar inmiddels is de dienstregeling weer volledig hervat.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (4-7-2022 om 11:53)
Geweldig!!!
Cookie-instellingen beheren