Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 207 km

Auto rolt Perkpolderhaven in bij Walsoorden

Toegevoegd: 07-07-2022, 18.56 uur
Door: Roland de Jong

WALSOORDEN - Een personenauto die niet (goed) op de handrem stond is vanmiddag te water geraakt bij de Perkpolderhaven in het Zeeuws-Vlaamse Walsoorden.


De auto stond in een parkeervak nabij horecagelegenheid Bar Goed bij de haven aan de Westerschelde. Op een gegeven moment rolde de auto het water in. Rond 17.20 uur werden de hulpdiensten geïnformeerd over het incident. Rijkswaterstaat ging ter plekke met haar vaartuig RWS79. Bergingsbedrijf Kuzee werd ter plekke gestuurd om de auto te takelen.

Ter plaatse bleek dat de auto al dusdanig ver onder water was verdwenen dat het voertuig niet gemakkelijk geborgen kon worden. De auto wordt daarom op een later moment uit het water gehaald. Mogelijk moet hiervoor een duiker worden ingeschakeld. De auto is door het zoute water hoe dan ook total loss.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
henk (8-7-2022 om 14:13)
@G nee zout
Ja Noens, jalinko (8-7-2022 om 12:27)
Zout !!
Maurits (8-7-2022 om 10:24)
Jammer van de bureaucratie en alle regeltjes. Heeft uren geduurd voordat de berger assistentie kreeg van de duikers, die zijn pas op het allerlaatste moment ingelicht daar alles eerst via de (drukbezette) verzekering diende te lopen. Auto stond nog boven water en op het 'zand', met wat directe hulp van aanwezige werklui in de omgeving en vereende krachten had de chauffeur zelfs gewoon met de auto weg kunnen rijden. Jammer en zonde, heeft langer geduurd en meer gekost dan nodig was geweest.
Johan (8-7-2022 om 09:48)
De weg en de parkeervakken liggen daar inderdaad onder een flinke helling richting de haven. Dit zal zo gemaakt zijn om zeewater en regenwater gemakkelijk weg te laten lopen maar je auto rolt op die manier ook zo het water in. Het verbaast mij eigenlijk dat daar niet veel vaker een auto de haven in duikt. Het is daar heel belangrijk om je auto goed op de rem en in een versnelling te zetten als je 'm parkeert.
G (7-7-2022 om 22:51)
Zuur
Cookie-instellingen beheren