Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boeren bijeengekomen op Abdijplein Middelburg voor protest

Toegevoegd: 08-07-2022, 13.40 uur
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een groot aantal landbouwvoertuigen is vrijdagmiddag in Middelburg bijeengekomen om te demonstreren. De voertuigen zijn op het Abdijplein geparkeerd.


De boeren verzamelden zich rond 12.00 uur op de bij de Zandvoortseweg in Grijpskerke om hun weg te vervolgen naar het Abdijplein in Middelburg. Daar aangekomen werden de voertuigen bij het provinciehuis geparkeerd.

Op het plein werden toespraken gehouden door commissaris van de koning Han Polman en gedeputeerde Anita Pijpelink. Ook hielden de Peter Marinissen namens de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO) een toespraak. Na de toespraken werd er in de Statencommissie Strategische Opgave vergaderd over de stikstofproblematiek.

Tijdens de toespraken liet het provinciebestuur de aanwezige agrariërs weten te spreken te zijn over de Zeeuwse demonstraties waarbij, volgens de gedeputeerden, ruimte is voor de dialoog. Andersom lieten de boeren via Peter Marinissen weten de inzet van het bestuur te waarderen. De actie was georganiseerd door de Walcherse afdeling van de ZLTO. Zij lieten tegenover de PZC weten dat de actie rond 13.45 uur afgelopen zouden zijn.

 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
motorob (8-7-2022 om 18:24)
kijk zo kan het ook, ben benieuwd of ze hiermee het links regeringsgezinde NOS journaal gehaald hebben, die lieten tot nu toe alleen de negatieve acties zien.
Cookie-instellingen beheren