Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Boeren bijeengekomen op Abdijplein Middelburg voor protest

Toegevoegd: 08-07-2022, 13.40 uur
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Een groot aantal landbouwvoertuigen is vrijdagmiddag in Middelburg bijeengekomen om te demonstreren. De voertuigen zijn op het Abdijplein geparkeerd.


De boeren verzamelden zich rond 12.00 uur op de bij de Zandvoortseweg in Grijpskerke om hun weg te vervolgen naar het Abdijplein in Middelburg. Daar aangekomen werden de voertuigen bij het provinciehuis geparkeerd.

Op het plein werden toespraken gehouden door commissaris van de koning Han Polman en gedeputeerde Anita Pijpelink. Ook hielden de Peter Marinissen namens de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO) een toespraak. Na de toespraken werd er in de Statencommissie Strategische Opgave vergaderd over de stikstofproblematiek.

Tijdens de toespraken liet het provinciebestuur de aanwezige agrariërs weten te spreken te zijn over de Zeeuwse demonstraties waarbij, volgens de gedeputeerden, ruimte is voor de dialoog. Andersom lieten de boeren via Peter Marinissen weten de inzet van het bestuur te waarderen. De actie was georganiseerd door de Walcherse afdeling van de ZLTO. Zij lieten tegenover de PZC weten dat de actie rond 13.45 uur afgelopen zouden zijn.

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (10-7-2022 om 09:38)
van mij mnogen ze dooregaan en het land platleggen . stokstof terubrengen--mest halveren, wat mnag er nog wel? zonder boeren geen zuivel--groenten en graan. en rutte doet wat een stel ongekozern zakkenvullers in brussel voorschrijft--idem met het opvangen van asielzoekers, waar zogenaamde statushouders voorrang krijgen met het krijgen van woninbgen waar nederlanders 8--12 jaar op moeten wachten. gemeenten per wet dwingen asielzoekers op te nemen. maar daadwerkelijk uitzetten van "veilige landers" en uitgeprocedeerden? no way. de eu? rupsje nooit genoeg, en wil steeds meer landen toelaten ongeacht de kosten want die mogen wij betalen. rutte--hoepel op en neem kaag mee. jullie maken NL kapot. rutte--ga weg en neem kaag mee.
Mark (9-7-2022 om 10:39)
Kan we begrip hebben voor de boeren,want aan de ene kant staat de politiek zich hard te maken voor de buhne,maar een cruiseschip,voor noodzakelijk opvang..wat op diesel draait voor de stroom...is dan weer geen probleem.
@ Emergo (8-7-2022 om 23:30)
Als u zichzelf wat verder zou verdiepen in de betekenis van de kleuren van de vlag, zou u het misschien wel begrijpen....
motorob (8-7-2022 om 22:56)
Zoals verwacht hebben ze het NOS journaal niet gehaald, deze actie was veel te positief om uit te zenden, die zien liever boze boeren die tegen politie auto's aan schoppen.
Phillip. (8-7-2022 om 21:20)
Door de miljardenindustrie zwaar gesponsorde boerenprotesten. Stop met deze maatschappij ontwrichtende acties!
Emergo (8-7-2022 om 20:08)
//Ik kan geen positieve acties bedenken en dat mallotige gedoe met de nederlandse vlag slaat ook nergens op.
Cookie-instellingen beheren