Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Groot stuk dijkbegroeiing in brand bij Borssele

Toegevoegd: 09-07-2022, 19.39 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Twee tankautospuiten van de brandweer zijn zaterdagavond ingezet nadat bij Borssele een groot stuk (deels pas gemaaide) begroeiing van de Zeedijk in brand was gevlogen.


De brand werd rond 18.40 uur opgemerkt en woedde in de buurt van het viaduct Staartsedijk over de Westerscheldetunnelweg (N62). Door de harde wind kon de brand zich snel uitbreiden. Er kwam ook al snel veel rook vrij. Tankautospuiten uit Borssele en Nieuwdorp werden opgeroepen om de brand te bestrijden. De ene brandweerwagen stelde zich op aan de N62-zijde van de dijk, de andere tankautospuit werd ingezet aan de zeezijde.

De brandweerlieden maakten gebruik van stralen hoge druk en zogeheten vuurzwepen. Hiermee kan op het brandend materiaal worden geslagen waardoor de vlammen doven. Hoe de brand precies is ontstaan, is niet duidelijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de boer (10-7-2022 om 14:53)
Hooi broei? Kan zomaar gebeuren hoor
bram (10-7-2022 om 02:54)
Vandaag was het niet zo heet waardoor er iets, b.v. een dijk spontaan inbrand zal vliegen. Conclusie: gewoon n brand gestoken door het een of andere onverlaat. Peukje weggooien, vlammetje steken enz. Jammer dat dit gebeurt. Het kost de gewone bewoners veel geld, want de brandweer komt niet voor niets Terecht!!
Cookie-instellingen beheren