Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 275 km

Opnieuw brand in uitgebrande auto Middelburg

Toegevoegd: 10-07-2022, 11.24 uur - Update: 10-07-2022, 11.35 uur
De auto stond in de Beneluxlaan toen de eerste brand ontstond.
De auto stond in de Beneluxlaan toen de eerste brand ontstond.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De personenauto die vannacht grotendeels uitbrandde in Middelburg heeft later opnieuw vlam gevat. Dat gebeurde op het terrein van bergingsbedrijf Kuzee in Ritthem.


De Mercedes stond bij een woning aan de Beneluxlaan toen hier rond 01.35 uur brand in werd waargenomen. Toen de brandweer arriveerde, stond de voorzijde al volledig in brand. De brandweer bluste het vuur met twee stralen hoge druk maar het voertuig raakte total loss.

De brandweerlieden controleerden met een warmtebeeldcamera of het vuur uit was maar kennelijk zat er toch nog voldoende hitte in de auto om deze later opnieuw te laten ontbranden. Rond 05.55 uur werd namelijk ontdekt dat de auto, die toen inmiddels was gestald op het terrein van het bergingsbedrijf aan de Marie Curieweg in Ritthem, opnieuw in brand stond. Nadat het opnieuw was geblust, is het in een speciale dompelcontainer geplaatst om opnieuw oplaaien te voorkomen.

Het voertuig in kwestie was een hybride voertuig dat deels op benzine en deels op elektriciteit kan rijden. Van elektrische auto's is bekend dat de accupaketten na brand soms spontaan opnieuw in brand kunnen vliegen. Vermoedelijk is dat hier ook gebeurd. De oorspronkelijke brand is volgens de politie overigens vrijwel zeker veroorzaakt door een technisch mankement.. Brandstichting is in ieder geval uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Archaios (12-7-2022 om 10:01)
@johan, ja zo'n bakkie met water hebben ze idd in hun binnenzak zitten. Wat over gelezen dat ze die daar standaard daar hebben staan.
Johan (11-7-2022 om 09:27)
En vanaf 2030 mogen we nog alleen elektrische auto´s kopen. Dat belooft nog wat. Zo´n ding durf ik niet in mijn garage of vlak naast mijn huis te zetten.
@M@rk (10-7-2022 om 23:50)
Ja joh, zo,n bakkie water... Heb je standaard in je binnen zak zitten niet ?
vollenhove (10-7-2022 om 14:45)
Wel een rookmelder verplicht in huis .maar kunnen beter bij een hybride of elektrische auto een brandmelder/oververhittings melder verplichten
Grote Smurf (10-7-2022 om 12:56)
Het zou heel goed kunnen (lees 'goed kunnen') dat het weer een accu is geweest die de brand heeft veroorzaakt. Vanaf volgend jaar en de jaren daarna komen er steeds meer voertuigen met solid state accu's. Deze accu's kunnen niet meer spontaan vlam vatten omdat ze geen vloeistoffen bevatten. Veel veiliger dus. Maar voor hetzelfde geld betrof het hier een auto met kortsluiting. Auto's zitten tegenwoordig bomvol met electronica.
M@rk (10-7-2022 om 11:55)
Erg apart weer. De brandweer en Kuzee zouden toch moeten weten dat de procedure is om hybride of elektrische auto's in een bak met water ondergedompeld te laten vanwege het weer spontaan kunnen ontbranden van de accucomponenten. Zelfs bepaalde autofabrikanten geven aan om een x aantal dagen de auto ondergedompeld te laten.
Cookie-instellingen beheren