Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 44 km

Man opgepakt voor leveren munitie misdrijf Vlissingen

Toegevoegd: 11-07-2022, 18.48 uur - Update: 11-07-2022, 18.53 uur
De plaats delict in Vlissingen begin mei dit jaar.
De plaats delict in Vlissingen begin mei dit jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 36-jarige Amsterdammer is vorige week donderdag aangehouden omdat hij de munitie zou hebben geleverd die werd gebruikt bij de moord op de Vlissingse schoenmaker Johan Quist en de dodelijke schietpartij door dezelfde dader korte tijd later in Alblasserdam.


Uit het onderzoek van de politie Zeeland-West Brabant is volgens het Openbaar Ministerie (OM) gebleken dat de aangehouden Amsterdammer eind april munitie zou hebben verkocht aan de verdachte van de misdrijven, een 38-jarige man uit Oud-Alblas. Deze laatstgenoemde wordt gezien als de dader van het ombrengen van Quist in zijn schoenenzaak in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor de schietpartij op een zorgboederij in Alblasserdam waarbij een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw het leven lieten en een jongen van 12 en een vrouw van 20 ernstig gewond raakten.

“Op donderdagavond 7 juli vond een doorzoeking plaats in de woning van de verdachte in Amsterdam. Daar werden onder meer verschillende vuurwapens, munitie, verdovende middelen en een groot geldbedrag aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek”, aldus een OM-woordvoerder. De verdachte is maandag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man nog zeker veertien dagen langer blijft vastzitten. Het onderzoek wordt voortgezet, zo meldt het OM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (12-7-2022 om 19:18)
Willem En wat zou die manier dan zijn. Ik ben benieuwd.
Willem (12-7-2022 om 16:20)
En wie heeft dat wapen dan geleverd? Daar lees je nergens wat van of daar onderzoek naar is gedaan. Bewuste moorden moeten worden bestraft, er is een manier die bijna niets kost en veel geld uitspaart.
Emergo (12-7-2022 om 12:17)
Het feit dat jij iemand een smeerlap vindt wil niet aeggen dat hij geen rechten heeft. F Dat heet rechtsstaat en dat moeten we zeker zo houden.
bram (12-7-2022 om 04:40)
Raar, de verdachte is al bekend als de dader van dit gruwelijke spelletje en toch heeft deze smeerlap nog rechten. Sorry hoor, maar daar snap ik niets van ! Deze persoon is gewoon levensgevaarlijk, voor iedereen ! Levenslang laten verdwijnen achter de tralies en nooit meer terug in de z.g. maatschappij. Ook de leverancier van de munitie, opbergen dat figuur ! Desnoods een kogel uit zijn eigen voorraad !
Cookie-instellingen beheren