Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Motor in de sloot na inhaalactie bij Wilhelminadorp

Toegevoegd: 12-07-2022, 08.47 uur
Motor in de sloot na inhaalactie bij Wilhelminadorp
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

WILHELMINADORP - Een motorrijder is gisteren in de sloot langs de Langeweg in Wilhelminadorp beland nadat deze meerdere auto's inhaalde. Er raakte niemand gewond.


De motorrijder haalde omstreeks 16.25 uur meerdere auto's in. Eén van de bestuurders van de auto's sloeg op dat moment links af. Hierbij zag deze de motorrijder over het hoofd. De motor kwam in de sloot terecht. 

De beide betrokkenen raakten niet gewond. Allebei de voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (13-7-2022 om 11:11)
Lees allemaal nog maar eens het lesboekje door........ Zowel inhalen als afslaan, valt onder bijzondere verrichtingen, dus beide voertuigen dienen op grond daarvan voorrang te verlenen aan overig regulier verkeer. Maar hebben jullie nooit gehoord van de regel dat het verboden is om vlak voor of op een kruising/splitsing in te halen? Ik heb zelf op die manier een keer een motor in mijn kofferbak gehad. Die maakte zich los uit de rij om nog even in te halen, waar ik al bezig was linksaf te slaan. Marechaussee bij geweest en motor was toch echt fout.
Johan (12-7-2022 om 21:36)
@Kevin: Dat heb ik inderdaad toch maar even gedaan en de motorrijder heeft volgens de regels voorrang. Net zoalls @Emergo schrijft. Google het artikel maar eens wat hij/zij noemt.
Wibo (12-7-2022 om 19:37)
Zie je wel vaker zulke slimme acties maar men wil o zo snel voorbij kan nog wel even...vele denken ik ik ik vele kijken niet in hun spiegels voor ze afslaan vele houden hun snelheid niet in. Waarom zo een haast?
Emergo (12-7-2022 om 19:16)
@Arthur Dat is niet juist, de automobilist had voorrang moeten verlenen. Artikel 18 lid 1 verkeersregels.
Kevin (12-7-2022 om 17:58)
Johan, jij moet het lesboekje er nog eens bij pakken. Die automobilist heeft niet goed gekeken maar de motorrijder is hier uiteraard in de fout, inhalen is een bijzondere verrichtingen en dat betekent dat je auto hier voorrang heeft.
Arthur (12-7-2022 om 17:12)
Volgens de verkeersregels had de motorrijder gewoon moeten wachten, inhaalactie valt onder bijzondere verrichtingen.
Cookie-instellingen beheren