Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Illegale prostitutie vastgesteld in Sas van Gent

Toegevoegd: 13-07-2022, 12.25 uur
Illegale prostitutie vastgesteld in Sas van Gent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij een controle van een pand in Sas van Gent is vorige week donderdag illegale prostitutie vastgesteld. Dat heeft de politie laten weten. Er wordt een zogeheten bestuurlijke rapportage opgemaakt. De gemeente zal aan de hand hiervan bepalen wat er verder moet gebeuren.


De controle werd uitgevoerd door AVIM: de afdeling van de politie die zich bezighoudt met vreemdelingenzaken, migratiecriminaliteit en mensenhandel. Samen met agenten van het flexteam van de politie werden in het pand drie Zuid-Amerikaanse vrouwen aangetroffen die zich illegaal prostitueerden. De vrouwen gaven bij de politie aan dat er geen sprake was van seksuele uitbuiting maar desondanks mogen zij geen klanten meer ontvangen. Door de politie wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de gemeente. De gemeente bepaalt aan de hand hiervan of er verder juridische stappen worden ondernomen en, zo ja, welke stappen dat dan zullen zijn.

Controles als die in Sas van Gent worden regelmatig gehouden omdat er vaak zorgen zijn rondom de werkomstandigheden, het verblijf en de vrijwilligheid van illegale prostituees. "Prostitutie, mits met de juiste vergunning, is in Nederland gewoon toegestaan. Maar soms gaat het om (minderjarige) meisjes, vrouwen of transseksuelen die, al dan niet onder valse voorwendselen, uit het buitenland naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Soms moeten ze hun paspoorten inleveren, onder dwang werken en hun verdiensten afstaan aan hun ‘werkgever’. Als dat gebeurt hebben we het over een mensenhandel en seksuele uitbuiting en daarop moet uiteraard te allen tijde worden gehandhaafd", aldus de politie.

Vermoed u dat er in uw omgeving illegale prostitutie plaatsvindt? Dan kunt u dat melden bij de politie, via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem dergelijke zaken wilt melden, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800-7000. Melden kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jantje (14-7-2022 om 20:19)
@willem: een verkrachter haalt geen voldoening om sex te hebben met een hoer voor een paar tientjes. zo werkt dat nou eenmaal niet in hun brein. Beetje kort door de bocht dat een vrouw zonder hoeren niet veilig over straat kan…hoeren genoeg in nederland maar toch vinden er wekelijks verkrachtingen plaats
Rob (13-7-2022 om 18:50)
Zo is het Willem! Geef het volk brood en spelen en ze zijn onder controle te houden en meestal zelfs te sturen. Ontneem of onthoudt het ze en ze gaan rebelleren dat is gewoon logica één op één. Sommige mensen willen zelfs graag in ''elkaar'' geslagen worden en betalen daar flink voor, laat ze lekker doen. Het lijkt net alsof de regering de rol van de pooier over wilt nemen.
willem (13-7-2022 om 14:30)
doorgaan met het aanpakken van zogenaamde ilegale prostitutie?? wees blij dat er prostutuees zijn!!!! de dames gaven aan niet uitgebuit te worden. laat ze met rust--zonder die dames zou geen meid s'avonds nog veilig over straat lopen.
Cookie-instellingen beheren