Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 259 km

Middelbrand in bosgebied bij Kapellebrug

Toegevoegd: 13-07-2022, 15.40 uur - Update: 13-07-2022, 16.54 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - In een bosgebied tussen Clinge en Kapellebrug is woensdagmiddag brand uitgebroken. Mede vanwege de droogte is de brandweer met meerdere wagens uitgerukt.


De brand woedt in een stuk natuur tussen de Gentsevaart (N290) en de Hoogegeestraat, vlakbij de grens met België. "Het betreft een stuk bos van ongeveer 2.500 vierkante meter", aldus de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). De brandweer is onder meer uitgerukt met blusvoertuigen en waterwagens.

De Nederlandse brandweer krijgt assistentie van collega's uit België. Die levert ook blusvoertuigen, zo meldt de VRZ. Rond 16.00 uur meldde de Veiligheidsregio dat het vuur toen grotendeels uit was en dat het vuur deels onder de grond zat. Er is volgens de brandweer vrijwel geen rookoverlast en er zijn geen mensen en/of dieren betrokken bij de brand. De brandweer was aanwezig met twaalf eenheden. Omstreeks 16.35 uur werd het sein 'brand meester'gegeven.

Omdat het al langere tijd droog is in de natuur is het risico op natuurbranden in Zeeland momenteel verhoogd. De hulpdiensten zijn dan ook extra alert en de brandweer riep eerder deze week al op om extra op te letten met vuur en direct 112 te bellen als een natuurbrand wordt waargenomen.
 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren