Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 350 km

Zeiljacht met problemen langszij genomen door KNRM

Toegevoegd: 14-07-2022, 20.50 uur
De KNRM nam het jachtje langszij.
De KNRM nam het jachtje langszij.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De reddingboot Zeemanshoop is woensdagavond uitgevaren voor een zeiljacht met problemen bij Vlissingen. Het jacht kreeg problemen met de accu en kon niet veilig, zelfstandig verder varen.


De bemanning van de reddingboot Zeemanshoop kreeg woensdag 13 juli tijdens hun wekelijkse oefening een melding binnen over een zeiljacht met problemen dat zich ter hoogte van het Badstrand van Vlissingen bevond. Door een lege accu kon de motor niet meer starten. Daardoor kon het zeiljacht haar reis niet op een veilige manier zelfstandig voortzetten en wilde assistentie.

Eenmaal ter plaatse besloot de bemanning van de reddingboot, in overleg met de bemanning van het zeiljacht, besloten dat de boot zou doorzeilen tot aan de Veerhaven van Vlissingen. Vanaf daar nam de Zeemanshoop het jacht langszij waarna het veilig werd afgemeerd aan de Poseidonsteiger in Vlissingen.

 

 

 

 

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren