Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Agenten gewond bij aanhouding inbreker

Toegevoegd: 15-07-2022, 10.43 uur
Agenten gewond bij aanhouding inbreker
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Twee agenten en een politiehond zijn donderdagavond gewond geraakt tijdens de arrestatie van een inbreker. De verdachte zou zich hevig hebben verzet tegen zijn arrestatie.


De politie ging ter plaatse toen een buurtbewoner rond 22.30 uur een man vanaf het balkon van een woning aan de Nederstraat zag springen. De melder wist dat de bewoners op dat moment niet thuis waren. Meerdere agenten, waaronder een hondengeleider, gingen naar de locatie om onderzoek te doen. Omdat duidelijk was dat de inbreker in de nabije omgeving moest zijn, werd er in de naastgelegen tuinen gezocht. Nadat er geritsel werd gehoord in de bosschages, zagen agenten ineens een man wegrennen.

Tijdens de vluchtpoging werd een politiehond ingezet om de verdachte aan te houden. De hond beet de man in zijn been, maar zijn verzet bleef volgens de politie hevig. Met een schaar die de verdachte vasthield, verwondde hij de hond en twee agenten. Nadat uiteindelijk het stroomstootwapen werd ingezet, kon de 37-jarige man uit Middelburg worden gearresteerd. Hij zit vast voor verder onderzoek.

De twee agenten en de verdachte zijn aan hun verwondingen behandeld. Ook is de politiehond is door een dierenarts gecontroleerd. Naast de verdenking van een woninginbraak, heeft de politie aangifte gedaan tegen de verdachte vanwege het gebruikte geweld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (15-7-2022 om 20:10)
wat een aso. ik hoop dat de hond geen infectie krijgt van het bijten.
Jan (15-7-2022 om 14:51)
Er bovenop gekeken gisteravond ze hebben hem gelukkig goed te pakken gehad want de taser haken zaten vast in de borstkas.
Mijn mening (15-7-2022 om 14:24)
Die zal wel te veel gesnoven hebben. Dit miserabele maneke mag van mij bij het gro vuil gezet worden.
Jaap (15-7-2022 om 13:04)
Onbegrijpelijk dat deze verdachte ook aan zijn verwondingen is behandeld, zonde van het geld. Laat hem maar voelen wat de gevolgen zijn als hij gaat inbreken.
john (15-7-2022 om 12:51)
Met naam en toenaam en liefst nog met foto in de krant
Michel (15-7-2022 om 12:51)
Bij zulke aso"s, gelijk hardhandig aanpakken
Cookie-instellingen beheren