Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 218 km

Melding geluidsoverlast escaleert: pepperspray ingezet

Toegevoegd: 15-07-2022, 15.46 uur
Melding geluidsoverlast escaleert: pepperspray ingezet
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VEERE - Een melding van geluidsoverlast in Veere is gisteren dusdanig geëscaleerd dat agenten op een gegeven moment hun stroomstootwapen hebben getrokken. Uiteindelijk hebben de agenten de persoon in kwestie onder controle gekregen door pepperspray in te zetten.


De agenten waren poolshoogte gaan nemen bij een adres in het stadje nadat was gemeld dat een bewoner geluidsoverlast zou veroorzaken. Toen de agenten het gesprek aan wilden gaan, ging de man volledig door het lint. “De man pakte een stuk hout waar de schroeven uitstaken, nam een gevechtshouding aan en maakte duidelijk kenbaar dat hij ons zwaar lichamelijk letsel wilde toebrengen”, zo vertelt de politie.

Omdat de agenten geloofden dat de man daadwerkelijk zou gaan slaan richtten zij hun stroomstootwapen op de man en gaven ze aan dat hij het stuk hout direct moest laten vallen. Om de veiligheid van de betrokkenen te waarborgen trokken de agenten zich hierop even terug uit de tuin. Dat moment greep de verdachte vervolgens aan om de woning binnen te gaan en de deur dicht te doen.

Nadat een hondengeleider op was getrommeld zijn de agenten met een machtiging tot binnentreden het pand binnengegaan. De man probeerde te vluchten door een trap op te gaan maar kwam hierbij ten val op de overloop. Hierop zetten de agenten pepperspray in. “Dit had het gewenste effect want hierdoor konden we de verdachte fixeren, controleren en de handboeien aanleggen.

De betrokken politieagenten hebben aangifte gedaan van bedreiging, maar verkeren naar eigen zeggen in goede gezondheid. Ook de ingezette diensthond maakt het prima, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Loes (15-7-2022 om 18:57)
Wat denken vele niet normen en waarden kennen veel niet. Rekening houden met je buren. Ik moet het ook niet naast me hebben. Doe eens even normaal.
Cookie-instellingen beheren