Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 29 km

Diefstallen van E-bikes nemen toe in gemeente Veere

Toegevoegd: 16-07-2022, 13.34 uur
Diefstallen van E-bikes nemen toe in gemeente Veere
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

OOSTKAPELLE - De gemeente Veere ziet de laatste tijd een opvallende stijging van fietsendiefstallen aan de kust. Met name E-bikes (elektrische fietsen) worden gestolen.


De fietsen worden voornamelijk in de kustplaats Oostkapelle gestolen. De gemeente van Veere wil de toeristen waarschuwen voor deze fietsendieven. Zij adviseert om niet met de elektrische fiets naar het strand en de kust te komen omdat de fietsen erg waardevol zijn. Daarnaast is het verstandig om de fiets op een goed zichtbare plek of een bewaakte fietsenstalling te plaatsen. De plekken waar geregeld fietsen worden gestolen, wordt door de politie in de gaten gehouden. 

Bij het zien van een verdachte situatie vraagt de gemeente het landelijk alarmnummer 112 te bellen. In het geval dat de fiets van u is ontvreemd dan wordt er geadviseerd aangifte te doen bij de politie. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pdw. (6-8-2022 om 23:06)
Kettingslot door het frame aan een paal vastleggen, bv van een verkeersbord. En verzekeren natuurlijk. Vervelend overigens.
Arthur (17-7-2022 om 15:10)
Zoals gebruikelijk in Nederland, niet de daders aanpakken maar de slachtoffers aanspreken. In het Toorenvliedtpark werden meiden lastig gevallen door voornamelijk pigmentariërs en wat doet de gemeente: de bomen en struiken weghalen.
Wim (16-7-2022 om 18:32)
De tijd is er weer om zulke fietsen te stelen als de vacanties weer volop is gaande komt je in deze tijd van jaar het beste van gestolen goederen af ook natuurlijk de fietsen
strooi (16-7-2022 om 15:41)
Ondertussen ontmoedigt de gemeente Veere het gebruik van de auto in de gemeente door alles betaald parkeren te willen maken en dan zo een bericht??
Popeye (16-7-2022 om 14:13)
Ik moet de eerste bewaakte fietsenstalling in genoemd gebied nog tegenkomen, ligt dat aan mij?
Cookie-instellingen beheren