Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 170 km

Politie waarschuwt geen balletjespistolen te kopen op kermis

Toegevoegd: 16-07-2022, 21.00 uur
Politie waarschuwt geen balletjespistolen te kopen op kermis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De politie kreeg vanmiddag de melding dat er een jongen met een vuurwapen was gesignaleerd op de kermis in Vlissingen.


Na een korte zoektocht over het kermisterrein troffen de agenten de jongen aan. Hij had geen echt vuurwapen bij zich maar een balletjespistool. De politie waarschuwt de ouders en kinderen deze vuurwapengelijkende producten niet aan te schaffen. Dit komt omdat de balletjespistolen op afstand niet te onderscheiden zijn van echte wapens. Dit kan er voor zorgen dat de politie zich genoodzaakt voelt hun eigen vuurwapen te trekken voor hun eigen veiligheid.

De politie neemt elke melding van een mogelijk vuurwapen serieus nadat gisteren een 15-jarige jongen gewond raakte nadat hij beschoten werd in de nabijheid van de kermis in Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maartje (18-7-2022 om 17:44)
Dat kunnen ze beter verbieden.gisteren was me man en ik met onze kinderen op de kermis na 2 uur later komt me zoon naar me toe van mama hier heb je me T-shirt ik moet hem uitrekken want mag geen voetbal T-shirt aan en moest ook me legitimatie laten zien .dus nu mag je ook al niet meer dragen wat je wil Het was een thirt van Jordan paris
Anon (17-7-2022 om 23:29)
@dwarse Knul, de kermis verkoopt niets snuggere.
R (17-7-2022 om 12:59)
Winnen doe je niks op de kermis zolang je fors in je buidel moet tasten
Drica (17-7-2022 om 09:58)
Maar zulk speelgoed kan je toch niet kopen op de Kermis maar winnen toch? Waarom wordt er geen kleuur afgesproken voor zulk op gevaarlijk lijkend speelgoed?. Door ze zo te blijven verbieden drijven we de onderzoekende kids naar schietspelletjes op de pc wat ook nare gevolgen kan hebben. Een katapult is ook verboden maar in de sportvisserij handig om je lokvoer op de gewilde plek te schieten.
Pietje Puk (17-7-2022 om 09:03)
Misschien beter degene aanspreken of desnoods inbeslag name van de kermisexploitanten die deze bolletjes pistolen verkopen
Dwarse Knul (17-7-2022 om 01:23)
Ik ga ze lekker kopen als de kermis ze blijft verkopen haha
Cookie-instellingen beheren