Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 87 km

Code oranje afgegeven in verband met tropische temperaturen

Toegevoegd: 18-07-2022, 12.23 uur
Code oranje afgegeven in verband met tropische temperaturen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor maandag en dinsdag code oranje afgegeven voor het zuiden van Nederland in verband met de tropische temperaturen. Ook is het nationaal hitteplan van het RIVM van kracht gedurende deze dagen.


Maandag 18 juli worden er temperaturen verwacht tussen de 30 en 35 graden terwijl dinsdag maximumtemperaturen van 38 tot 39 graden mogelijk zijn in het midden en zuiden van Nederland. Daarom geldt voor die regio dan ook code oranje vanaf het einde van dinsdagochtend tot in de avond.

Volgens het KNMI wordt de warmte woensdag verdreven. Volgens het weersinstituut kan hitte gevolgen hebben voor de gezondheid. Met name voor ouderen, kleine kinderen en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen de hoge temperaturen gevaarlijk zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren