Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer bevrijdt paard uit diepe sloot

Toegevoegd: 18-07-2022, 13.12 uur
Brandweer bevrijdt paard uit diepe sloot
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VROUWENPOLDER - De brandweer heeft maandag een paard geholpen dat in een diepe sloot bij Vrouwenpolder was beland. Met behulp van een speciale paardenbroek konden de medewerkers van de brandweer het dier eruit helpen.


De brandweer werd rond 10.45 uur gealarmeerd dat er aan de Lepelstraat in Vrouwenpolder een dier in een sloot was beland. Eenmaal ter plaatse bleek dat een paard in het water terecht was gekomen en daar niet op eigen kracht uit kon raken. Omdat het dier met haar benen vast was komen te zitten in het slik, riepen de bluslieden van de post in Serooskerke (W) de hulp in van hun collega's uit Middelburg.

Het hulpverleningsvoertuig van de post aan de Stromenweg heeft namelijk een speciale paardenbroek aan boord waarmee dieren bevrijd kunnen worden. Na ruim een anderhalf uur kon het paard bevrijd worden waarna de eenheden van de brandweer terug naar de kazernes konden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren