Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Strafkorting voor verdachten 'oude' babbeltruczaak

Toegevoegd: 19-07-2022, 17.12 uur
OM: Strafkorting voor verdachten 'oude' babbeltruczaak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen zowel de 39-jarige F. R. uit Rosmalen als de 35-jarige Bossche E. V. is dinsdag voor de Middelburgse rechtbank een gevangenisstraf van 12 maanden geëist wegens diefstallen door middel van babbeltrucs. Oorspronkelijk zou er 30 maanden worden gevorderd, maar omdat de zaak inmiddels een dikke vier jaar oud is, is de zogenoemde 'redelijke termijn' overschreden en dat levert een strafkorting op.


Het duo wordt ervan verdacht in de tweede helft van 2017 ettelijke bejaarden, waaronder ook enkele in Goes en Middelburg, met een babbeltruc van hun geld en/of sieraden te hebben beroofd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het om zeker 29 gevallen, maar er stonden er vijf op de tenlastelegging. De totale buit van het duo wordt geschat op enkele honderdduizenden euro's.

Het duo haalde steeds hetzelfde trucje uit: de vrouw (V.) misleidde het aanstaande slachtoffer door zich voor te doen als een medewerkster van een zorginstelling, gemeente of schoonmaakhulp. Bij het binnengaan van de woning liet ze de deur op een kier, zodat R. de woning kon binnensluipen. Terwijl de bejaarde bewoonster aan de praat werd gehouden, sloop de man door het huis op zoek naar geld en sieraden.

Op 13 december, in Arnhem, werd het 'einde oefening' voor R. en V. toen ze na een nieuwe een babbeltruc door de politie werden aangehouden. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (19-7-2022 om 22:32)
Dat lijkt toch een tamelijk lonend sommetje op die manier ..
AntiGSM (19-7-2022 om 21:47)
Waarom krijgen criminelen altijd korting op hun straf? Als je als burger een boete krijgt wordt de boete alleen maar hoger, wat snap ik hier niet aan? Misdaad loont?
bram goeree (19-7-2022 om 20:28)
omdat de rechtbank te laat is komen deze kootzakken dus met een lage straf weg .BELACHELIJK .en hoe zit het met de gedupeerden ? worden die vergoed of is dit ook te laat .in wat voor land leven we als dit kan ?
Cookie-instellingen beheren