Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog, vannacht plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Persoon met helikopter van vrachtschip gehaald

Toegevoegd: 19-07-2022, 17.23 uur
De persoon is per helikopter van boord gehaald.
De persoon is per helikopter van boord gehaald.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Loodsboten, een helikopter van de Kustwacht en een reddingboot van de KNRM zijn dinsdagmiddag ingezet voor een medische evacuatie op de Noordzee ter hoogte van Schouwen-Duiveland.


Door de bemanning van een 118 meter lang Russisch vrachtschip werd rond 13.20 uur alarm geslagen over een persoon die dringend medische hulp nodig had. Het schip lag op dat moment ten anker op de Steeenbank.

De redders van het KNRM-station Westkapelle voer uit om hulp te verlenen en een helikopter van de Kustwacht steeg op om de persoon van boord te halen. Bemanningsleden van de vaartuigen Cetus en Procyon van het Nederlandse Loodswezen verleenden in de tussentijd eerste hulp. Uiteindelijk was de hulp van de KNRM niet meer nodig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren