Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM vaart weer uit voor reizende kanoër

Toegevoegd: 20-07-2022, 09.14 uur
De KNRM heeft de man begeleid tijdens zijn oversteek van de Westerschelde.
De KNRM heeft de man begeleid tijdens zijn oversteek van de Westerschelde.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM is gisteren uitgevaren voor een man die met zijn kano naar het eiland Kreta in Griekenland wilde varen en problemen had met de oversteek van de Westerschelde. Het gaat om dezelfde man die in juni ook al door de hulpdiensten moest worden geholpen. Toen raakte hij onderkoeld.


Over de kanoër werd dinsdag rond 06.10 uur alarm geslagen nadat was gezien dat deze vermoedelijk in problemen was. De kano dreef af op de stroom en leek niet zeewaardig, zo luidde de melding. Ter plaatse bleek het om een bekende van de KNRM te gaan. Maandagmiddag 20 juni moesten de collega's van het station Westkapelle namelijk ook al uitvaren voor de Duitser. De man was toen afgedreven en onderkoeld geraakt. Ook liep zijn kano vol door de golven, zo verklaarde hij nadien in de PZC.

De kanoër leek zich volgens de KNRM gisteren niet bewust van de onveilige situatie waarin hij zich, zo midden op de Westerschelde, bevond. "Hij gaf aan dat hij onderweg was naar Griekenland en geen hulp nodig had. In overleg met de kustwacht en verkeerscentrale Vlissingen is de reddingboot toch met de kano meegevaren tot hij het vaarwater bij Hoofdplaat was overgestoken. Hier nam een boot van Rijkswaterstaat het van de reddingboot over", aldus de KNRM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim Fakkeldij (22-7-2022 om 13:40)
Vreemde reacties eigenlijk, was die man echt in de problemen, of is dat een "paniek" melding van een badgast die fout dacht. En zo maar een vraagje, deze man is al van uit Duitlang komen varen, of heeft hij de kano op z'n nek deze kant op gelopen? Of toont hij aan dat hij echt wel weet wat hij doet, maar wordt het fout gezien, plus een hulpverlener verleent hulp of de persoon in kwestie het wel of niet nodig vindt?
Franky (20-7-2022 om 20:53)
Volgens mij heb je nog altijd artikel 3 (of 2) van de Politiewet die de bevoegdheid geeft om iemand in hulpeloze dan wel verwarde toestand aan te houden (niet strafrechtelijk) en te laten beoordelen door een psycho. Dit is niet gedaan en later horen we dat hij verdronken is, goed gedaan heren!
Saartje (20-7-2022 om 18:13)
Er is geholpen deze meneer in zijn kano naar zee te krijgen? Zijn ze wel helemaal lekker? Dit is vragen om ellende, deze meneer gaat zijn dood tegemoet en onze KNRM en Rijkswaterstaat helpen daar in mee ?????
Kees (20-7-2022 om 15:59)
Dit is kanoërs naar de zee dragen. Welke verslagever gaat mee en maakt een biografie over de stomste duitser die de zee opging? Wordt vast 'bestseller'.
Popeye (20-7-2022 om 14:17)
@pdw: daar heeft men eerder zn kano afgeduwd en m vaarwel gezwaaid .. hoeveel bescherming kun je krijgen?
camiel (20-7-2022 om 10:43)
Die moet nog een stukje.
Cookie-instellingen beheren