Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 75 km

Uitslaande woningbrand in Schoondijke

Toegevoegd: 20-07-2022, 14.34 uur - Update: 20-07-2022, 16.09 uur
Door: Eugène Harthoorn

SCHOONDIJKE - In een woning aan de Damstraat in Schoondijke is vanmiddag brand uitgebroken. De brand was enige tijd uitslaand, aldus de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).


De brand werd omstreeks 14.25 uur opgemerkt en gemeld bij de alarmcentrale. In de woning waren geen personen meer aanwezig maar al snel bleek dat de brand aan verschillende kanten van de woning uitslaand was. Hierom werd opgeschaald naar middelbrand.

De brandweer is ter plaatse gekomen met blusvoertuigen van de brandweerposten in IJzendijke, Oostburg en Sluis. Daarnaast werden ook de hoogwerker van de Terneuzense brandweerpost Zuidland en de waterwagen van de post Oostburg ingezet. Op de bovenverdieping van de woning stond veel rook maar doorslag naar andere woningen kon worden voorkomen.

Onbewoonbaar
Dankzij de aanwezige rookmelders zijn de bewoners en hun buren tijdig gealarmeerd en konden zij ongedeerd buiten gekomen. De twee bewoners zijn opgevangen door de buren. Er waren geen huisdieren betrokken. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade. Omdat overnachten in de woning er in ieder geval vanavond niet inzet wordt voor de bewoners opvang gezocht in overleg met de gemeente en Salvage.

Omstreeks 15.25 uur heeft de officier van dienst het sein 'brand meester' gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren