Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Nog een Goesenaar opgepakt na verdrinking Gent

Toegevoegd: 20-07-2022, 18.00 uur - Update: 20-07-2022, 22.16 uur
Nog een Goesenaar opgepakt na verdrinking Gent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft nog een man uit Goes aangehouden als verdachte in de zaak van de verdrinking van een man dit weekeinde in Gent (B).


Belgische media melden op basis van het Belgische Openbaar Ministerie (OM) dat de 23-jarige man zich dinsdagavond bij de politie in ons land heeft gemeld waarna hij werd ingerekend. Gisteren meldde het Belgische OM al de arrestatie van een andere Goesenaar. Deze 25-jarige man werd ook in Nederland aangehouden. België heeft gevraagd om de overlevering van de twee. Beide verdachten zullen op korte termijn worden voorgeleid bij de rechter commissaris in Amsterdam.

Het slachtoffer, de 53-jarige Gentenaar Hakim Mutyaba zou zondag tijdens de Gentse feesten in het water zijn geduwd of gegooid bij de Lousbergsekaai in de Belgische plaats. Toen Mutyaba niet meer boven water kwam, sloegen de betrokkenen op de vlucht. Hulpverleners brachten het slachtoffer op de kant. Reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens het Belgische OM lijkt het er voorlopig op dat er geen voorafgaande link was tussen het slachtoffer en verdachten. Ze zouden elkaar niet eerder ontmoet hebben op de Gentse feesten. "Het lijkt voorlopig om een toevallige ontmoeting te gaan tussen slachtoffer en daders, maar alle pistes (opties, red.) worden verder opengehouden", aldus het OM.

"Gelet op het geheim van het onderzoek, zal er in de huidige fase geen verdere informatie meegedeeld worden. Het onderzoek is volop lopende", zo laat het OM weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (23-7-2022 om 12:26)
Ik hoop dat ze de daders pakken. Voor deze moordenaars geldt maar een straf, levenslang. Dit soort tuig hoort hier niet meer thuis.
Tim Fakkeldij (22-7-2022 om 13:33)
Met dank aan alcohol!
Emergo (21-7-2022 om 19:06)
VdVonck Je vergeet een detail, ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen.
Emergo (21-7-2022 om 19:06)
VdVonck Je vergeet een detail, ze wisten niet hoe snel ze weg moesten komen.
timsalabim (21-7-2022 om 11:02)
Goes en haar inwoners staan weer mooi op de kaart; hele gebeuren heeft landelijke media aandacht op 't moment.
VdVonck (21-7-2022 om 08:53)
@ Franky, vanwaar deze aanname? Heeft u de andere artikelen ook gelezen??? Het lijkt er meer op dat het een compleet uit de hand gelopen grap is. Ze liepen te dollen, iemand wordt het water in getoast
Cookie-instellingen beheren