Weerbericht:
Vanochtend eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 50 km

GRIP 2 afgekondigd in verband met wegvallen watervoorziening

Toegevoegd: 25-07-2022, 05.04 uur - Update: 25-07-2022, 08.04 uur
GRIP 2 afgekondigd in verband met wegvallen watervoorziening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft maandagmorgen een zogeheten GRIP 2-situatie uitgevaardigd nadat de drinkwatervoorziening in een deel van Walcheren is weggevallen. De verstoring is ontstaan door een lekkage bij Vlissingen en Nieuwdorp.


De eerste klachten over het wegvallen van de nutsvoorziening kwamen zondag  rond 23.45 uur binnen. Mensen in de omgeving van Vlissingen, Oost-Souburg, Ritthem en Koudekerke hadden geen of nauwelijks toegang tot drinkwater. Waterbedrijf Evides meldde rond 01.15 uur dat de verstoringen ontstaan waren door een lekkage bij Vlissingen en Nieuwland.

Omdat veel mensen tegelijkertijd Evides probeerden te bereiken, raakte het storingsnummer van het nutsbedrijf overbelast. Het waterbedrijf liet op Twitter weten 'haar uiterste best te doen om de lekkage te achterhalen en op te lossen'. Rond 05.00 uur kondigde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een zogenoemde GRIP 2 situatie af.

GRIP 2

'GRIP' staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure. GRIP 2 wordt uitgeroepen wanneer een incident een duidelijke uitstraling naar de omgeving heeft. Er komt dan een Regionaal Operationeel Team (ROT) bijeen in het kantoor van Veiligheidsregio Zeeland in Middelburg. De Operationeel Leider van één van de aanwezige hulpdiensten heeft daarbij de leiding over alle aanwezige disciplines.

Medewerkers van andere overheden of andere betrokken bedrijven, zoals nutsbedrijven, Rijkswaterstaat of het waterschap, kunnen ook voor het ROT worden opgeroepen. Volgens de VRZ is GRIP 2 is de hoogste operationele opschaling, er kan vervolgens alleen nog bestuurlijk worden opgeschaald. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
U. R. Nuts (25-7-2022 om 17:15)
Zo zie je maar weer dat je de 1e levensbehoeftes van mensen niet in handen van commerciele corrupte graaierbedrijven moet laten. Per direct terug naar staatsbedrijf en de miskleunen eerst ontslaan natuurlijk.
anon (25-7-2022 om 16:34)
mede door die noodberichten sloegen mensen bijna elkaars hersenen in voor wat spa blauw flessen bij de AH in Vlissingen.
Peter Quest (25-7-2022 om 08:38)
Heerlijk om tijdens je vakantie als je wil uitslapen gewekt te worden voor zo`n onnozelheid. Geen drinkwater uit de kraan, nou dan vraag je of de buren hetzelfde probleem hebben. Weet je gelijk voldoende. Bij een hittegolf, we sturen een melding de lucht in. Meest onnozele advies want zo ver waren normaal denkende mensen al. En nu weer. Daar is dit systeem NIET voor bedacht. Dit systeem is bedacht in nood situaties. En dit is geen nood situatie. Je we zitten even zonder water. Nou en, wachten dan maar tot het lek gevonden is. Is niet anders. Maar hou je vingers nu eens van die noodknop.
Cookie-instellingen beheren