Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Evides en VRZ vragen mensen mee te zoeken naar lekkage

Toegevoegd: 25-07-2022, 07.11 uur - Update: 25-07-2022, 08.02 uur
Evides en VRZ vragen mensen mee te zoeken naar lekkage
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De lekkage In Vlissingen en Nieuwdorp waardoor een deel van Walcheren zonder drinkwater zit, is nog niet gevonden. Dat laat waterbedrijf Evides en de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) via Twitter weten. Het nutsbedrijf vraagt mensen om mee te zoeken naar de lekkage.


De lekkage ontstond zondag rond 23.15 uur bij Nieuwdorp en Vlissingen. Maandagochtend, ruim 8 uur na het ontstaan van de problemen, zijn de exacte lekken nog niet gevonden. Dat laten de Veiligheidsregio Zeeland en nutsbedrijf Evides op Twitter weten. Het bedrijf vraagt mensen om mee te helpen zoeken naar de lekkage. Als men buiten een lek ziet of een ongebruikelijke plas water op straat of in een berm ziet, kan er contact opgenomen worden met Evides of de VRZ.

Het waterbedrijf roept mensen verder op om geen melding meer te doen als er geen water uit de kraan komt. Daardoor kan het storingsnummer weer vrijgemaakt worden. Dat telefoonnummer raakte eerder overbelast nadat veel mensen tegelijkertijd belden. De VRZ heeft GRIP 2 uitgevaardigd voor de situatie. Het is niet bekend of er extra maatregelen worden getroffen.

Volgens de VRZ is de kwaliteit van het drinkwater nog niet in het geding. Wel adviseert de Veiligheidsregio om zuinig om te gaan met het water. Zo wordt er geadviseerd om geen gebruik te maken van de douche als het niet nodig is. Dit advies geldt vooralsnog voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
APENPOKKEN (25-7-2022 om 17:35)
Doechen niet echt nodig ? Al eens van basis hygiëne gehoord ? Zet eerst de autowasstraat en het zwembad maar uit voordat je zoiets ongepast gaat voorstellen. Maatregelen tegen verspreiding van apenpokken en covid, "was je handen"... Zal lekker gaan zonder water. Wat een 3e wereldland met dat evides. Ik neem aan dat de directeur met een paar ton per jaar thuiskomt ?
Popeye (25-7-2022 om 08:40)
Enkele weken terug heb k nog gebeld voor een lekkage hier een halve kilometer verderop langs t fietspad. Dan moet je wel volhardend zijn want t juiste telefoonnummer heb je niet 1,2,3. Er werd wel snel actie ondernomen door DNWG (of zoiets)!
Grote Smurf (25-7-2022 om 08:13)
Heeft Evides dan geen waterdrukmeters waarmee ze in ieder geval redelijk nauwkeurig kunnen vaststellen waar het lek zich ongeveer moet bevinden? We leven in een moderne tijd.Stuur sowieso een helikopter of vliegtuig de lucht in om te zoeken.
Henky (25-7-2022 om 07:38)
Er is misschien wel één boer die actief is en water nodig heeft
Cookie-instellingen beheren