Weerbericht:
Vanochtend eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 67 km

VRZ stuurt NL-Alert uit in verband met waterleidingbreuk

Toegevoegd: 25-07-2022, 08.08 uur
VRZ stuurt NL-Alert uit in verband met waterleidingbreuk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft maandag een NL-Alert uitgestuurd in verband met de weggevallen watervoorziening in de omgeving van Vlissingen en Nieuwdorp. Eerder werd al het advies verspreid om zuinig te zijn met drinkwater.


Het probleem waardoor er in delen van Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp niet of nauwelijks drinkwater uit de kraan komt, ontstond zondag rond 23.15 uur. Het gebrek aan water was ontstaan door een lekkage bij Nieuwdorp en Vlissingen. Rond 05.00 uur kondigde de Veiligheidsregio Zeeland een zogeheten GRIP 2-situatie af in verband met het incident.

Rond 08.00 uur werd er een NL-Alert verstuurd naar inwoners waarin werd aangegeven dat de watervoorziening 'als gevolg van een leidingbreuk de watervoorziening in delen van midden-Zeeland anders kan zijn dan normaal.' Ook werd er met klem benadrukt niet te bellen naar het storingsnummer van Evides om te voorkomen dat deze net als eerder overbelast zou raken.

De VRZ vraagt inwoners zuinig te zijn met het gebruik van drinkwater. Zo wordt men geadviseerd geen gebruik van de douche te maken als dat niet nodig is. Als er even geen water hebt gestroomd, en het komt weer terug is het advies om het water drie minuten te koken. Dat advies geldt op dit moment voor Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cynthia (25-7-2022 om 21:29)
Die NL-alert app is er hier al lang en breed af. Onzinnige meldingen op alle tijden van de dag. Sorry, als ik slaap, slaap ik. Telefoon staat op stil, niet voor niets.
Saartje (25-7-2022 om 20:58)
Bezopen en volslagen idioot om voor een kapotte waterleiding een NL alert te verzenden. Daar is de NL alert niet voor bedoeld. Ik vind het van de veiligheidsregio ook ontzettend dom !
Lisa (25-7-2022 om 19:39)
Maar als er niks uit je kraan komt is er paniek....massaal om water in de supermarkt..... geen begrip dat ze hard bezig waren om zo snel mogelijk op te lossen en dan kraaien over een alert.
Wallie (25-7-2022 om 19:28)
Wat was de nood-situatie dat er 3 Nl-alert berichten verstuurd moesten worden naar een veel te groot gebied? Paniekvoetbal omdat de telefoniste van Evides beetje overbelast dreigde te raken en ze geen bandje konden instarten als je dat nummer belde.
R. Dalen (25-7-2022 om 17:06)
@ C.L. Mulders, wat zegt u dat nog netjes. Ik zelf heb die alert aap er af gegooid want de overheid maakt ook daar toch maar misbruik van en als er echt poep aan de knikker is hoor je of zie je ze toch niet.
Leipo's (25-7-2022 om 17:01)
Tot 3 keer een NL alert voor zoiets wat de avond ervoor al gebeurde, totaal achterlijk en zwaar misbruik van de alarmdienst. Wat een paniek schreeuwers daarbij evides. Als ik over kon stappen deed ik dat maar ja, kartelvorming dus.
Cookie-instellingen beheren