Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 26 km

Oorzaak grote waterstoring gevonden

Toegevoegd: 25-07-2022, 09.55 uur - Update: 25-07-2022, 10.56 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De locatie van het grote waterleidinglek dat al sinds gisterenavond zorgt voor een lage waterdruk in diverse plaatsen in Midden-Zeeland, is gevonden in Oost-Souburg. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.


Rond 09.00 uur meldde de VRZ dat het lek was gelokaliseerd in Oost-Souburg. Inmiddels is duidelijk dat de leidingbreuk zich bevindt in de Vlissingsestraat. De leiding loopt parallel aan een sloot. Door de lekkage was die veranderd in een snelstromend beekje. Monteurs van het waterleidingbedrijf zijn inmiddels aan de slag om de leiding te repareren. Hoe lang het nog gaat duren voordat de situatie weer normaal is, is nog onduidelijk.

Het probleem waardoor er in delen van Vlissingen, Oost-Souburg, Koudekerke en Nieuwdorp niet of nauwelijks drinkwater uit de kraan komt, ontstond zondag rond 23.15 uur. Rond 08.00 uur werd er een NL-Alert verstuurd waarin ook werd opgeroepen om vooral niet meer naar het storingsnummer van Evides te bellen om voorkomen dat dit net als eerder overbelast zou raken.

De VRZ vraagt inwoners nog altijd zuinig te zijn met het gebruik van drinkwater. Zo wordt men geadviseerd geen gebruik van de douche te maken als dat niet nodig is. Als er even geen water heeft gestroomd en het komt weer terug, dan is het advies om het water eerst drie minuten te koken voordat dit wordt geconsumeerd. Dit advies geldt op dit moment voor Koudekerke, Nieuwdorp, Oost-Souburg en Vlissingen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (25-7-2022 om 22:19)
pfff zie 1 a 2 personen daadwerkelijk wat uitvoeren en 4 personen staan er naar te kijken nog even en het water is net zo duur als brandstof
Jan L (25-7-2022 om 17:29)
En wat was die oorzaak dan ? Want dat staat er helemaal niet bij ! Ik ga er maar vanuit dat dit veroorzaakt is door een kommerciëel bedrijf die met de eerste levensbehoeften van mensen speelt. Wat als dit vorige week was gebeurt met 39 graden ? Hoeveel mensenlevens had dit bedrijf dan in gevaar gebracht voor hun winstengraai ? Ik vind het onverantwoord. Maar ja, mat dat kommer en kwelcieël gaan zou alles beter worden voor iedereen volgens de neolieberalen, die hun zakken gevuld hebben als nooit tevoren. Schande !
R van O (25-7-2022 om 16:59)
Ik ben benieuwd of een Evides kan aangeven of de totaal productie/levering van water in verhouding staat tot de afname zoals door verbruiksmeters bij de klanten aangegeven. (ofwel wat is het verschil tussen productie en gemeten verbruik) Daar moet wel een verschilletje in zitten met al die lekkages op voornamelijk de AC (asbest cement) leidingen. Deze leidingen zijn erg gevoelig op de moffen. In de buurt van bomen en bij de ook wel voorkomende ondiepe ligging is er heel makkelijk schade door bomen en rijdend materieel over de leidingen.
Zeeuw (25-7-2022 om 14:59)
@Jac : Of zal het met de klimaatverandering te maken hebben ? Grond wordt steeds droger, wat naar mijn idee niet best is voor leidingen.
Jac (25-7-2022 om 10:43)
Misschien in plaats van alles open gooien voor glasvezel wellicht wat meer aandacht voor wat al in de grond ligt. is deze storing toeval, of slecht/achterstallig onderhoud?...
Cookie-instellingen beheren