Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Sportvisboot loopt aan de grond bij Breskens

Toegevoegd: 25-07-2022, 16.09 uur
Sportvisboot loopt aan de grond bij Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BRESKENS - Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagochtend vanuit Breskens uitgevaren voor een sportvisboot die vastzat. De boot lag ten anker en was door technische problemen vastgelopen.


Zaterdagochtend werd de bemanning van de Zeemanshoop iets na 8.00 uur opgeroepen naar aanleiding van een melding van het Kustwachtcentrum dat er een boot vastzat ten oosten van Breskens. Na het uitvaren met de reddingboot bleek, volgens de KNRM, na contact met de RWS78 van Rijkswaterstaat dat de boot zich niet op de opgegeven positie bevond.

Na overleg besloten de hulpverleners dat de RWS78 verder zou varen richting Terneuzen en reddingboot Zeemanshoop langs Hoofdplaat zou varen. Ook was Multra Rescue 2 van Multraship onderweg vanaf Terneuzen om uit te kijken naar de boot.

Een tijd later meldde RWS78 dat zij een boot zagen liggen. Dat bleek de boot te zijn die om hulp had gevraagd. Multra Rescue 2 was als eerste ter plaatse en kreeg toestemming om het schip naar Breskens te slepen. Hierop kon reddingboot Zeemanshoop weer terugkeren naar Breskens.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren