Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Organisatie Rescue verbaasd, denkt dat evenement doorgaat

Toegevoegd: 25-07-2022, 21.13 uur - Update: 26-07-2022, 10.26 uur
De afsluiting van de editie in 2018.
De afsluiting van de editie in 2018.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De organisatie van Rescue Vlissingen zegt verbaasd te zijn over het bericht van de gemeente Vlissingen dat het evenement op 17 augustus niet door mag gaan. Men zegt zich niet te herkennen in de inhoud van het persbericht van de gemeente en ervanuit te gaan dat het evenement alsnog doorgaat op de geplande datum.


Even na 20.00 uur vanavond maakte de gemeente Vlissingen bekend dat Rescue Vlissingen niet door kon gaan omdat de vergunningsaanvraag "buiten behandeling" werd gesteld omdat de hulpdiensten die verenigd zijn in de Taakgroep Grote Evenementen van Veiligheidsregio Zeeland unaniem een negatief advies hadden uitgebracht over het laten doorgaan van het evenement. Het negatieve advies komt volgens de gemeente voort uit het feit dat gegevens ontbreken die nodig zijn voor een inhoudelijke behandeling van de aanvraag. Volgens de gemeente ging het om "belangrijke veiligheidsaspecten".

Volgens de organisatie van Rescue Vlissingen heeft zij de gemeente Vlissingen begin dit jaar op de hoogte gesteld van het feit dat dit jaar een nieuwe editie zou worden georganiseerd. "Daarbij heeft de organisatie de vergunning aangevraagd om dit evenement te mogen organiseren", zo stelt de organisatie. Officieel is Rescue Vlissingen niet op de hoogte gesteld wat de reden is waarom de vergunning wordt onthouden. Rescue Vlissingen heeft deze avond de gemeente twee dagen de tijd gegeven de om het niet behandelen van de vergunningaanvraag te motiveren. Wij gaan er nog steeds vanuit dat het evenement op woensdag 17 augustus 2022 zal plaatsvinden", aldus een woordvoerder van Rescue Vlissingen.

D
e organisatie van het evenement zegt zich op dit moment te beraden op verder te ondernemen juridische stappen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lisa (26-7-2022 om 17:18)
Het word ook druk en drukker ik zou er niet eens naar toe willen het is altijd prachtig maar begrijp dat het iets is om veiligheidsredenen. Waarom laat de gemeente toe overal maar vakantie huisjes enz toe....het is zo druk dat er opstoppingen zijn met opstootjes pleziervaart geen pleziervaart is men elkaar liefst voor de voeten loopt en geen remmen gebruiken geen ruimte geven....wat of het doorgaat of niet ik zit er niet mee. Hoe drukker en voller hoe meer chaos dat is ontspannen.
Mijn mening (26-7-2022 om 12:32)
Even samenwerken en de problemen oplossen in plaats van dat gezever. Prachtig evenement maar zou ook bv in Zeeuws Vlaanderen gehouden kunnen worden. Misschien dat ze daar wel blij zijn met dit evenement.
Piet Hein (26-7-2022 om 11:30)
Tjah, als de organisatie het (nog) niet op orde kan krijgen.... Wat verwacht men dan van de beleidsmakers? Terug naar de tekentafel, de punten verhelpen en voldoen aan de regels. Dit evenement valt vast nog wel te redden.
John (26-7-2022 om 07:24)
Belachelijk en in andere steden mag alles.
Popeye (25-7-2022 om 23:32)
Ook hier passen uiteraard slechts weer enkel politiek correcte reacties, maar zie die in dit geval maar ns voor elkaar te krijgen! Persoonlijk acht ik 'recht door zee' stukken hoger dan die vandaag de dag zo allesverhullende politieke correctheid. Dat gezegd hebbende zal idit ongetwijfeld weer slechts voor jan met de korte achterlul zijn ingestuurd.
Cookie-instellingen beheren