Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 380 km

Brandweer rukt uit voor duinbrandje

Toegevoegd: 25-07-2022, 23.38 uur
Brandweer rukt uit voor duinbrandje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SCHARENDIJKE - Eenheden van de brandweer zijn maandagavond uitgerukt voor een melding van een brand in de duinen bij Scharendijke. Uiteindelijk was het vuur snel gedoofd.


De brandweerlieden van de posten Burgh-Haamstede, Renesse , Serooskerke (SD) en Scharendijke werden rond 20.00 uur gealarmeerd voor de brand in de duinen bij de Rampweg in Scharendijke. Bij de brand zou veel rook zijn vrijgekomen.

Eenmaal ter plaatse bleek de exacte locatie niet geheel duidelijk te zijn waardoor er verkend moest worden tussen de parkeerplaats De Wijde Wereld en Kijkduin. Uiteindelijk bleek volgens de brandweer om een brandje van 8 bij 2 meter te gaan. Het vuur woedde bij de strandovergang De Wijde Wereld maar was al grotendeels geblust door omstanders.

Medewerkers van de brandweerpost van Scharendijke blusten de restanten van het brandje waarop de overige eenheden konden weer terug konden keren naar de verschillende posten op Schouwen-Duiveland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren