Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Man slingert over A58, heeft 5x teveel alcohol op

Toegevoegd: 26-07-2022, 09.48 uur
Man slingert over A58, heeft 5x teveel alcohol op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Een 58-jarige Middelburger is maandagavond bij Ritthem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde nadat andere weggebruikers bij de politie hadden gemeld dat hij slingerend over de weg reed.


De politie werd gebeld nadat was gezien dat de automobilist slingerend over de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland reed. De man werd vervolgens rond 18.30 uur aan de kant gezet op de Sloeweg Noord (N254) bij Ritthem. De man moest een blaastest ondergaan. Hierbij blies hij een ‘F’, wat betekent dat iemand teveel gedronken heeft. De Middelburger werd hierop meegenomen naar het politiebureau en deed daar een uitgebreide ademanalyse.

Uit die analyse bleek dat hij bijna vijf keer teveel alcohol had gedronken. De Middelburger blies namelijk een waarde van 1.025 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Als gevolg van die uitslag moest de man zijn rijbewijs inleveren. Het CBR gaat mogelijk onderzoeken of de man nog wel geschikt is om zijn rijbewijs te mogen behouden.

De man kreeg voor nu een rijverbod van dertien uur. Gedurende die tijd mag hij niet als bestuurder optreden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (26-7-2022 om 17:27)
Natuurlijk is hij niet geschikt om een rijbewijs te bezitten en te rijden op de openbare weg. Vreselijk onverantwoordelijk.
timsalabim (26-7-2022 om 15:21)
5x teveel alcohol, wat is dat? 10 bier ofzo? Belachelijk dat je dan nog achter het stuur durft te kruipen zeg, ik drink ook wel eens wat en ik kan mij altijd bedenken wanneer ik niet meer kan rijden; bovendien rijd ik zowiezo niet als ik gedronken heb, ookal is het er maar een; dus men hoeft geen suggesties hier te maken over dat ik dat wel doe, is trouwens smaadschrift om zoiets ongefundeerts te zeggen over iemand.
Michel (26-7-2022 om 13:58)
Wat voor leeftijd dan ook, met teveel alcohol (Het beste is helemaal niets) , flinke boete en rijbewijs kwijt. Zo simpel is het. En niets onderzoeken kost veels te veel geld
willem (26-7-2022 om 12:06)
58 jaar en bezopen achter het stuur? nooit meer een rijbewijs geven--het verstand komt dus NIET met de jaren.
ton (26-7-2022 om 11:16)
Rijbewijs voor goed innemen en auto in de pers waar hij bij staat, dat zal hem leren. En natuurlijk een forse prent.
Franky (26-7-2022 om 11:14)
1025 UGL, om 18:30 uur..... Is voor sommigen dodelijk, enkel de alcohol in je bloed bedoeld ik. Alcohol en verkeer is sowieso dodelijk..
Cookie-instellingen beheren