Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaar verwaarloosde poolhond in woning Tholen

Toegevoegd: 26-07-2022, 12.48 uur
Het dier verbleef vrijwel permanent in zijn eigen uitwerpselen in een bijkeuken.
Het dier verbleef vrijwel permanent in zijn eigen uitwerpselen in een bijkeuken.
© Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Door: Roland de Jong

THOLEN - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft afgelopen zaterdag in samenwerking met de politie een zwaar verwaarloosde poolhond in beslag genomen. Dat gebeurde op een huisadres in de gemeente Tholen, zo is vanmiddag bekendgemaakt.


Het dier verbleef volgens de LID vrijwel permanent in zijn eigen uitwerpselen in een bijkeuken. "Omdat er niet of nauwelijks werd schoongemaakt, lagen er dikke lagen beschimmelde ontlasting in de ruimte en hing er een zware ammoniaklucht. De hond werd slecht verzorgd, had een vervilte vacht en veel te lange nagels", zo vertelt een woordvoerder. De LID heeft het dier in overleg met het Openbaar Ministerie (OM) in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar. De politie licht de gemeente en zorginstanties in over de situatie op het adres.

De LID is een zelfstandig opererende stichting die in opdracht van het ministerie van LNV handhaaft en toezicht houdt op het welzijn van huis- en hobbydieren. De inspecteurs van de LID komen in actie na meldingen van dieren in nood bij meldpunt 144. Het gaat dan vooral om gevallen van verwaarlozing van huis- en hobbydieren. Daarnaast voert de LID ook routinecontroles uit bij onder andere dierenwinkels, -pensions en fokkers/handelaren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (26-7-2022 om 20:14)
Ik heb ook twee huskies en dit zijn zeer intelligente maar ook gevoelige honden. Ze hebben lange wandelingen nodig en veel liefde, zoals alle honden uiteraard. Die van mij lopen buiten aan een lange looplijn van 8 meter dus kunnen lekker rennen en snuffelen. Helaas zie ik ook veel mensen met de telefoon of een (te) korte looplijn waardoor de hond steeds meegesnokt wordt. Goed dat ze de husky in beslag genomen hebben, hopelijk heeft hij/zij weer snel een goed thuis.
bram goeree (26-7-2022 om 18:17)
gelukkig dat de hond daar weg is gehaald en ja die persoon heeft zeker hulp nodig maar een voorlopig verbod om huisdieren te houden .en Tuinman dat zie ik hier zo vaak dat ze meer hun GSM uitlaten en dat de hond dan mee mag maar waarvoor ze geen enkel oog hebben .als zo een hond even wil snuffelen hebben ze dit niet eens in de gaten en word de hond mee getrokken .begin dan NIET aan een hond of welk huisdier dan ook
Tuinman (26-7-2022 om 16:35)
Jammer dat sommige mensen het niet door hebben, dat een hond ook leeft en aandacht nodig heeft. En zeker verzorging, hopelijk komt hij er bovenop en krijgt hij een fijn baasje. Zijn ex-baasje heeft zeker hulp nodig, dat is duidelijk. Bij ons in de nabijheid heeft een vrouwtje een pitbull, die laat ze 3x daags ongeveer 5 minuten uit.èn die hond krijgt helemaal geen aandacht van haar, de telefoon is belangrijker. Die hond kijkt ook zeer ongelukkig en verdiend dat zeker niet. Jammer.
Elly (26-7-2022 om 14:56)
Dieptriest dat het zover heeft moeten komen. Zeer jammer dat de persoon niet eerder aan de bel heeft getrokken, voor hulp.Gelukkig is de arme hond daar weggehaald! Hopelijk gaat deze hond naar een betere huisvesting!
Cookie-instellingen beheren