Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kiter uit Noordzee gered door reddingsbrigade

Toegevoegd: 26-07-2022, 19.35 uur
Kiter uit Noordzee gered door reddingsbrigade
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SCHARENDIJKE - De KNRM en reddingsbrigade zijn vanavond enige tijd bezig geweest met het redden van een kitesurfer op de Noordzee ter hoogte van de Brouwersdam bij Scharendijke. De kiter raakte niet gewond.


Omstreeks 19.10 uur werd de meldkamer meerdere malen gebeld dat er een kitesurfer betrokken zou zijn bij een ongeval op het water. De kiter zou hierbij te water zijn geraakt. Hierop werden de bemanningsleden van de KNRM van Ouddorp en de strandwacht opgeroepen.

Na een zoektocht op zee troffen de medewerkers van de strandwacht de kiter aan. Nadat zij het slachtoffer uit zee hadden gered, bleek de kiter geen letsel te hebben opgelopen bij het ongeval. Wel raakte de kite beschadigd, zo laat de Veiligheidsregio Zeeland weten


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren