Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Blauwalg aangetroffen in wateren in Hulst

Toegevoegd: 26-07-2022, 19.50 uur
in de Binnenveste en de De Nieuwe Bierkaai in Hulst is blauwalg aangetroffen.
in de Binnenveste en de De Nieuwe Bierkaai in Hulst is blauwalg aangetroffen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

HULST - In het water van de Binnenvest en De Nieuwe Bierkaai in Hulst is blauwalg geconstateerd. Waterschap Scheldestromen en de gemeente Hulst adviseren om contact met het water te voorkomen.


Er worden door de gemeente in de betreffende wateren waarschuwingsborden geplaatst. Het waterschap en de gemeente raden aan zorgvuldig te zijn en contact te vermijden met water waar blauwalg is aangetroffen. Dit advies geldt ook voor honden. De gemeente adviseert in deze wateren ook niet te vissen. 

Contact met oppervlaktewater waarin de blauwalgen voorkomen, kan leiden tot huidirritatie zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan het maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is verschillend. Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat, wordt geadviseerd de gewone hygiëne aan te houden.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren