Weerbericht:
Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

'Vliegtuigjes op geringe afstand boven elkaar'

Toegevoegd: 27-07-2022, 19.15 uur - Update: 28-07-2022, 18.07 uur
'Vliegtuigjes op geringe afstand boven elkaar'
© Foto: Onderzoeksraad voor Veiligheid
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Een vliegtuigje is vorig jaar op vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden op geringe hoogte over een ander toestel gevlogen nadat een fout was gemaakt bij het opstijgen. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid.


Volgens de onderzoeksraad taxiede de zogeheten F172P op 13 juni 2021 naar het zogenaamde 'run-up' gebied om daar de checks voor de start uit te voeren. "Nadat de piloot dit had gedaan, maakte het toestel een 180 graden bocht en begon direct aan de start vanaf de taxibaan. Op hetzelfde moment taxiede een Cessna 208 het opstijgende toestel tegemoet. De F172P vloog vervolgens op geringe hoogte over de Cessna 208", zo laat de organisatie weten.

Op dit moment wordt een verkort onderzoek gedaan naar het incident. De bevindingen van het onderzoek worden te zijner tijd gepubliceerd in de Kwartaalrapportage Luchtvaart 2e kwartaal 2021 van de Onderzoeksraad.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (28-7-2022 om 02:15)
Vliegbrevet! raar woord, maar toch heb je het nodig om correct te vliegen, maar ook om correct te starten. Gelukkig is het allemaal goed verlopen, maar veel foutjes kan en mag je bij het vliegen niet maken, want die zijn helaas vaak desastreus, met doden als gevolg. Nu gelukkig niet !! Tijd om na te denken over je geluk !!
Cookie-instellingen beheren