Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 228 km

Lijnbus rijdt lantaarnpaal uit de grond Vlissingen

Toegevoegd: 27-07-2022, 22.25 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een lijnbus van Connexxion is woensdagavond op de Gerbrandystraat in Vlissingen tegen een lantaarnpaal gereden. De bus liep flink wat schade op maar er raakte niemand gewond.
 
De bus kwam vanuit de richting van Koudekerke en reed richting Vlissingen toen deze omstreeks 21.25 uur aan de rechterzijde van de weg op het stoepje tussen de hoofdrijbaan en het vrij liggende fietspad terechtkwam. Vervolgens botste de bus tegen de lantaarnpaal. Deze werd volledig uit de grond gereden en belandde op het fietspad.
 
In eerste instantie gingen de hulpdiensten ervanuit dat er sprake was van letsel maar dat bleek niet het geval. De vrouw die de bus bestuurde bleef ongedeerd en op het moment van het ongeval zaten er geen passagiers in de bus. Ook op het fietspad raakte niemand gewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ingeschakeld om de bus te takelen.


Vanwege het ongeluk is de Gerbrandystraat momenteel dicht in de richting van Vlissingen tussen de kruising met de Johan Melchior Kemperstraat en de kruising met de Alexander Gogelweg.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (28-7-2022 om 19:45)
@bram Wat een onzin! Hoe vaak rijdt een bus een lantaarnpaal uit de grond? Precies ja, zo goed als nooit. Die busroute ligt daar bij mijn weten al meer dan 20 jaar en die paal staat daar net zo lang. Duizenden bussen zijn er langs gereden. Nu zou het dan opeens een probleem zijn? Er was ook geen ander verkeer bij betrokken. Het is geen steegje waar ze rijden en dan nog. Dat ze de stoplichten er niet uitrijden is gewoon een kwestie van sturen. Daarvoor hebben die mensen zo'n plastic pasje. Een rijbewijs heet dat geloof ik. Die heb je ook voor de bus. Wat snelheid beperkende toestanden betreft heb je 100% gelijk. Die maken de weg vaak eerder gevaarlijker dan 'veilig'
Emergo (28-7-2022 om 16:45)
Grote smurf Lees nos eens het artikel waarin staat dat er helemaal geen klanten aan boord waren laat staan een vervelende.
Michelle (28-7-2022 om 08:36)
Wat een geluk dat er op dat moment geen fietsers waren!
bram (28-7-2022 om 02:00)
Verbaas me echt heel vaak over het fijt dat bij kruisingen of anders de wegafbakening voor bussen een grote vrachtwagens absoluut niet in overeenstemming is voor het weggebruik van dit soort grote auto's. Veel te krappe bochten en veel teveel obstakels door stoepranden, snelheid beperkende toestanden enz...Dit soort auto's hebben gewoon meer ruimte nodig om een bocht te nemen of onnodig op de verkeerde weghelft deel te nemen aan het verkeer. Kijk alleen maar naar de afslag in Vlissingen, Scheldestraat / Paul Krugerstraat. Vindt het absoluut knap dat daar bestuurders van dit soort grote voertuigen niet alle verkeerslichten uit de grond rijden !!
Grote Smurf (28-7-2022 om 00:52)
Kennelijk werd deze buschauffeur ergens door afgeleid. Misschien een vervelende klant aan boord? Nu maar hopen dat het niet dat ene appje geweest is. ;-) Geen gewonden is het belangrijkste en gelukkig is dit weer te repareren.
Cookie-instellingen beheren