Weerbericht:
Buien, in het zuidwesten veel regen. In het noordoosten vannacht mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist ernstig ongeluk Sluiskil keerde om

Toegevoegd: 28-07-2022, 10.04 uur
Het ongeval werd veroorzaakt door de automobilist, zo meldt de politie nu.
Het ongeval werd veroorzaakt door de automobilist, zo meldt de politie nu.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Het ongeluk waarbij gisteren in Sluiskil een Belgische motorrijder ernstig gewond raakte, vond plaats nadat de betrokken personenauto op de weg keerde. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Het ongeluk gebeurde omstreeks 14.45 uur op de Rondweg Sluiskil (N252), ongeveer ter hoogte van het Sluiskilpad. "De automobilist keerde daar op de weg en de motorrijder die uit de tegengestelde richting aan kwam rijden, botste op de auto. Een voorbijganger verleende eerste hulp is afwachting van de hulpverleners", aldus de politie.

Er kwamen meerdere ambulanceteams ter plaatse en en ook een Belgische traumahelikopter kwam naar de N252. Zowel de motorrijder als de automobilist raakten gewond maar in tegenstelling tot wat de politie eerder meldde hoefde de automobilist niet mee naar het ziekenhuis. De motorrijder, een 58-jarige man, werd met de helikopter naar een Belgisch ziekenhuis gebracht.

De afdeling Verkeer van de Forensische Opsporing van de politie heeft sporenonderzoek gedaan op de plaats van de aanrijding. Vanwege het onderzoek sloot de provincie Zeeland de weg tijdelijk af voor al het verkeer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (30-7-2022 om 23:19)
@Thijs: Joris rijd al 36 jaar schadevrij met een geldig rijbewijs. Dus aan ervaring ontbreekt het niet als ik zeg dat 9 op de 10 motorrijders het niet zo nauw nemen met de snelheid en afstand houden. Vaak willen ze dwars door je auto heen omdat de gemiddelde auto veel minder vlot optrekt dan een motor. @Tuinman: Als je je als motorrijder laat uitdagen door haantjes (petje achterstevoren, donkere raampjes en wietoogjes?) in een auto ben je je rijbewijs niet waard.
Tuinman (29-7-2022 om 20:57)
Beterschap voor de motorrijder. Er zijn ook rustige motorrijders weet je, het is zeker niet altijd hardrijden. Genieten van de omgeving is ook fijn. Als motorrijder wordt je ook vaak uitgedaagd door de hanen in een auto. Die zijn ook gevaarlijk in het verkeer.
Leon De jonge (29-7-2022 om 19:27)
Kijk dat wat arnold zegt sluit ik me bij aan.
Arnold (29-7-2022 om 10:24)
De N252 is géén autoweg conform de wegenverkeerswet. Dan moet er een blauw bord met een witte auto langs de weg staan, bij elk punt waar de de weg op gaat. Een eventueel bord dat langzaam verkeer verbied, is niet voldoende om een weg te bestempelen als autoweg. Dat het niet verstandig is om op zo'n weg te keren, zeker als er verderop rotondes zijn, beaam ik volledig, maar volgens de wegen verkeerswet is het niet expliciet verboden om op dergelijke weg te keren, tenzij dit specifiek middels borden is aangegeven. Het verbod van omkeren en (onnodig)stoppen geldt enkel op autowegen en autosnelwegen, die als zodanig d.m.v. borden zijn aangegeven.
Thijs (28-7-2022 om 19:30)
@Joris Zegt Joris die nog geen rijbewijs heeft. Je verwacht niet dat daar een of andere ****** gaat keren waar dat niet mag. En als je daar al niets om geeft, dan zal het mij ook niets verbazen dat de bestuurder niet eens heeft gekeken voordat die de auto wou omgooien of volledig langs de motorrijder heen keek. Succes met gas terugnemen als dat voor je neus gebeurd! @Leon Die auto mag daar niet keren, dus ook al zou de motorrijder te hard rijden, dan is de automobilist nog steeds gewoon een domme knuppel die zich aan de regels moet houden en moet opletten op het verkeer
mar (28-7-2022 om 19:13)
Het is daar max. 80 km/u Niet bij/in een bocht en iets ervoor aan de andere kant van de weg ligt zelfs een strook waar je kunt parkeren. Dus waarom dan zo keren. en het is 550 mtr tot de rotonde bij Sluikil en 750 m tot die na de brug.
Cookie-instellingen beheren