Weerbericht:
Plaatselijk (dichte) mist, verder veel bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Man handelde uit noodweer bij steekpartij Goes

Toegevoegd: 29-07-2022, 16.58 uur
De plaats delict afgelopen zomer in Goes.
De plaats delict afgelopen zomer in Goes.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse rechtbank heeft vrijdag de 40-jarige D. J. uit Goes, tegen wie vanwege een steekpartij een gevangenisstraf van twee jaar voor een dubbele poging doodslag was gevorderd, ontslagen van rechtsvervolging.


Op 11 juni vorig jaar kreeg J., die een kamer had op de hoek Pyntorenstraat/parkeerplaats Oostwal, het met enkele medebewoners aan de stok. Er ontstond een handgemeen waarbij met een mes werd gestoken. De twee medebewoners belandden in het ziekenhuis en J werd aangehouden als verdachte.

De onder invloed verkerende J. lag al in bed toen er op de bewuste avond op zijn deur werd gebonkt. Toen hij open deed, zouden er twee mannen de kamer zijn binnengestormd en hem een mes te lijf zijn gegaan. Wat en hoe het allemaal was gebeurd, kon J. zich niet meer heugen, maar de twee mannen werden binnen luttele seconden met het mes in nek, hals en gezicht gestoken.

Volgens de rechtbank handelde J. uit noodweer en is hij daarom ontslagen van rechtsvervolging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren