Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Dinsdag talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 217 km

Stroomstootwapen ingezet bij arrestatie dronken doorrijder

Toegevoegd: 30-07-2022, 22.53 uur - Update: 31-07-2022, 09.25 uur
Stroomstootwapen ingezet bij arrestatie dronken doorrijder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - De politie heeft zaterdagavond in Colijnsplaat haar stroomstootwapen (taser) ingezet om een verdachte aan te kunnen houden. De verdachte was er vandoor gegaan na een aanrijding.


Een getuige had de doorrijding gezien en een opgeroepen agent werd vervolgens ernstig beledigd door de verdachte. Deze gedroeg zich bovendien erg agressief waarop de assistentie werd ingeroepen van een andere politie-eenheid. De agenten gingen met spoed ter plekke. Eénmaal gearriveerd gooide de verdachte glas in de richting van de agenten. Ook bleef hij doorgaan met ernstige verwensingen, zo laat de politie weten.

Om de man aan te kunnen houden, werd rond 18.00 uur door de agenten de taser gebruikt. Het stroomstootwapen is dit jaar landelijk bij de politie geïntroduceerd na een succesvolle proef elders in het land. Het wapen kan volgens de politie enerzijds de-escalerend worden ingezet, anderzijds vult de taser het gat op tussen de wapenstok, pepperspray en zwaardere geweldsmiddelen als een hond of vuurwapen.

De man die zaterdagavond werd ingerekend, wordt volgens de politie verdacht van het rijden onder invloed. De 29-jarige man uit Colijnsplaat bleek namelijk bijna vier keer te veel alcohol op te hebben. Verder worden hem de geuite beledigingen en het verlaten van de plaats van het ongeval verweten. De man zit nog vast voor verhoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wallie (31-7-2022 om 19:54)
Dronken achter het stuur Aanrijden veroorzaken Doorrijden na aanrijding Verzetten tegen aanhouding Agent beledigen. Je moeder zal vast trots op je zijn Hoop dat ze je een paar keer komt opzoekenden torentijd en daarna de rest van je leven naar je werk kunt fietsen omdat je geen rijbewijs meer hebt. Proost!
Cookie-instellingen beheren