Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 280 km

Gewonde bij bunker Zeepeduin Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 31-07-2022, 09.11 uur
Het slachtoffer bevond zich bij de zogeheten vleugel- of walvisbunker,
Het slachtoffer bevond zich bij de zogeheten vleugel- of walvisbunker,
© Foto: Brandweer Burgh-Haamstede
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Brandweerlieden en ambulancemedewerkers zijn zaterdag in Burgh-Haamstede iemand te hulp geschoten die gewond was geraakt bij een bunker.


Het slachtoffer bevond zich bij de zogeheten vleugel- of walvisbunker, vlakbij het Zeepeduin aan de Moolweg. Na de melding werd in eerste instantie alleen de strandjeep van de brandweer opgeroepen maar omdat er meer mankracht nodig was, werd rond 14.40 uur ook een tankautospuit ter plekke gestuurd. Volgens de brandweer moest het slachtoffer namelijk in een vacuümmatras naar beneden worden getild en was daarbij meer hulp nodig.

De vleugelbunker maakt onderdeel uit van de Atlantikwall en is één van de vele bunkers die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd neergezet in de duinen van de kop van Schouwen-Duiveland. Tijdens de bezetting was in de vleugelbunker het commando gevestigd dat ging over het hele eiland Schouwen-Duiveland. In de bunker bevond zich naast ruimtes voor officieren, de communicatie en voorraden ook een mitrailleurpost voor de verdediging van de bunker zelf. De bunker was voorzien van een periscoop. Op het dak van de bunker is de gepantserde observatiekoepel nog goed zichtbaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pdw. (31-7-2022 om 10:50)
Verboden toegang?
Cookie-instellingen beheren